Trener Istre 1961

Ivan Močinić opet može doći do razine na kojoj je nekada bio

Ivica Cerovac

Ivan Močinić/Foto Glas Istre

Ivan Močinić/Foto Glas Istre

Kod Močinića sve ide svojim tijekom. Za njega smo znali da ćemo mu trebati dati vremena, odnosno da ćemo ga morati čekati na način da mu kroz prijateljske utakmice povećavamo opterećenje, kako bi mogao biti u stanju nastupiti na natjecateljskim. Na ovoj utakmici bio je sasvim solidan i od njega nismo niti očekivali ništa više - smatra Ivan Prelec



PULA Nakon što je protiv Rijeke, Hajduka i Varaždina ušao u igru u drugom poluvremenu, Ivan Močinić dočekao je prvu prvoligašku utakmicu u koju je krenuo kao zeleno-žuti starter. Na terenu je ostao do 88. minute, kad ga je zamijenio Robert Perić-Komšić.


– Kod Močinića sve ide svojim tijekom. Za njega smo znali da ćemo mu trebati dati vremena, odnosno da ćemo ga morati čekati na način da mu kroz prijateljske utakmice povećavamo opterećenje, kako bi mogao biti u stanju nastupiti na natjecateljskim. Na ovoj utakmici bio je sasvim solidan i od njega nismo niti očekivali ništa više, smatra Ivan Prelec. – Ako ćemo suditi o njemu na osnovu ove utakmice, tu čovjek može zaključiti svašta, ali veliki je dobitak što ju je izdržao skoro čitavu u natjecateljskom ritmu i ja sam s njim zadovoljan. Močinić je svojevremeno bio na jednom nivou i vjerujem da on opet može doći do njega ili blizu njega, a kao takav će Istri 1961 sigurno u perspektivi moći pomoći. No, to je nešto do čega on tek treba doći, jer nije realno za očekivati da će nakon dugo vremena odigrati ovakvu utakmicu i odmah biti igrač koji će svijetliti na terenu u odnosu na ostale.