Odjeci iz Barcelone

IVAN RAKITIĆ: Možemo još bolje, cilj je osvojiti Ligu prvaka

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Leo ima nevjerojatnu nogu. Opet je zabio golčinu, nadam se da neće prestati s golovima te da će ih biti još puno - rekao je hrvatski reprezentativac nakon trijumfa nad PSV-om



MADRID Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, asistent za treći pogodak u pobjedi Barcelone nad PSV-om od 4:0, rekao je kako njegova momčad još uvijek nije u pravoj formi no da se ove sezone nada osvajanju Lige prvaka.


– Na početku nam je trebalo malo da uđemo u utakmicu, no to jer normalno budući da je ovo Liga prvaka. Oni su došli motivirani a uz to su imali i dobar početak u nizozemskom prvenstvu. No mi smo dobro odradili ovu utakmicu, još uvijek imamo stvari za popraviti, no najbitnije je da nastavljamo pobjeđivati – rekao je 30-godišnji vezni igrač.


Nakon četiri pobjede zaredom u španjolskom prvenstvu Barcelona je upisala i pobjedu na početku Lige prvaka. Rakitić je u 77. minuti asistirao napadaču Lionelu Messiju za 3:0. Igru je napustio u 85. minuti.




– Nismo na 100 posto svojih mogućnosti no malo po malo se približavamo tome, uživajući na terenu. Moramo popraviti neke detalje, tome posvećujemo pozornost na treninzima, no ovo je tek počelo – istaknuo je Rakitić. Barceloni je ove sezone glavni cilj osvajanje Lige prvaka, natjecanja čiji je pehar posljednji put podignula 2015. godine.


U drugom susretu skupine B milanski Inter je pred svojom publikom pobijedio s 2:1 londonski Tottenham.


– Liga prvaka ima to nešto posebno, taj osjećaj. U tom natjecanju moramo napredovati, a imamo veliku želju osvojiti ga. No također želimo osvojiti i španjolsko prvenstvo te kup. Dao Bog da nam ove bude sezona s puno titula – napomenuo je Rakitić.


Argentinski napadač Messi zabio je protiv PSV-a tri pogotka pa ga hrvatski igrač nije propustio pohvaliti.


– Leo ima nevjerojatnu nogu. Opet je zabio golčinu, nadam se da neće prestati s golovima te da će ih biti još puno – zaključio je Rakitić.