Trinaesta runda

Riječani protiv Lokomotive traže nove bodove u nastavku HNL-a; Kek: Čeka nas izazov, sastav ovisi o travnjaku!

Orlando Rivetti

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Lokomotiva« je dobro ukomponirana momčad, znalci su sa stotinu utakmica u nogama. Druga bi prepreka mogao biti teren. Na licu mjesta vidjet ćemo kakav je travnjak, a o tome će donekle ovisiti i sastav. Zanimljiva i izazovna utakmica – tvrdi trener »bijelih«



 Trinaesta runda HNL-a, još smo u prvoj trećini sezone, nikad izjednačenijoj.


 »Rijeka« u sendviču »Dinama« i »Hajduka«. Skupljanja bodova je obveza. Dvotjedna pauza odvela je pola momčadi na put oko svijeta… Reprezentativci su se vratili u srijedu, različita raspoloženja, ostali su radili i čekali borbu za domaće bodove. Travnjak u ulici pjesnika, Kranjčevićevoj, »Rijekin« je test uoči gostovanja »Dinama« na Rujevici (25. listopada).


– Plasman na Europsko prvenstvo sjajan je uspjeh, čestitke reprezentaciji Hrvatske. Naravno i Balaju i Roshiju koji su izborili Francusku s Albanijom. Naša je realnost Kranjčevićeva i »Lokomotiva«, HNL! Uvijek je to bio put u neizvjesnost. »Lokomotiva« je dobro ukomponirana momčad, daroviti, mladi i iskusni znalci sa stotinu takvih utakmica u nogama. Druga bi prepreka mogao biti teren. Na licu mjesta vidjet ćemo kakav je travnjak. O tome će donekle ovisiti i sastav. Uglavnom, zanimljiva i izazovna utakmica.




Bradarić će preskočiti ispit u Kranjčevićevoj, dobio je jednu utakmicu zbog isključenja u susretu sa »Zagrebom«. Neki su u rukama klupskih liječnika… Zdravstveni bilten reprezentativaca i ostalih?


– Neće biti Roshija, vratio se ozlijeđen s reprezentativne akcije, tek moramo utvrditi težinu njegove ozljede. Tomasov i Maleš su pod upitnikom, njihov nastup povezan je sa stanjem travnjaka. Nisu spremni za oranice, bio bi preveliki rizik. Nekoliko je dana izvan treninga bio Ikić nakon ozljede u susretu s »Vinodolom«.


Bez opterećenja


Sada vježbate na tepihu, a morate igrati na krumpirištima?


– Zanimljivo. Nisam razmišljao o tome da idemo trenirati na nekoj napuštenoj livadi s blatom do koljena radi prilagodbe eventulanim blatnjavim uvjetima u Kranjčevićevoj. Na našim terenima na Rujevici, pitajte igrače, guštam svaku sekundu. Sada se tek vidi značaj naših uvjeta. Imamo kamp na koji moramo svi biti ponosni. To je bogatstvo. Mislim da one koji razmišljaju o nogometu i budućnosti. U Kranjčevićevoj će uvjeti biti teški, ali prilagodit ćemo se. Nama kao i njima. I jedna lopta!


Bilo je otrovnih repova nakon nekih utakmica s »Lokomotivom« u Zagrebu?


– Tko sudi? Batinić. Nisam znao. Sudio nam je u Koprivnici zaista kvalitetno. Ne želim razmišljati o suđenju, samo o našoj igri. Ponekad suci utječu na rezultat, ali zaista ne vidim razloga da se time opterećujem. Grešaka je bilo, budimo pošteni, i u našu korist.


Prošle ste sezone dvaput izgubili od »Lokomotive« u Zagrebu. Kao i u susretima s »Dinamom« u Maksimiru?


– Prošle sezone? Ne sjećam se…


Delete, pametno.


– Ali i dobili smo nešto. U Kupu, kažete, pa i to su utakmice.


U bitku


Večeras vreba opasnost?


– Imaju mlade koji igraju sa Zujom u reprezentaciji U-21 i one koji su provjereni znalci poput Leke i Andrijaševića, a sada Pamića, Husejinovića. Jedan od najzvučnijih veznih redova u HNL-u.


Idemo u bitku pa ćemo vidjeti… Pokušat ću naći 11 najspremnijih u ovom trenutku. Nema tajni niti planiranja unaprijed.


Koliko su spremni Sharbini i Moises?


– Spremni su odigrati utakmicu.


Radošević je realizirao dva kaznena udarca za mladu reprezentaciju, dobili ste izvođača jedanaesteraca?


– Istaknuo je kandidaturu. Još me više raduje Zujina dobra igra, stožerni je igrač mlade reprezentacije. Ponosan sam na sve reprezentativce. Bio sam tužan zbog Vizingera, ali to se događa u nogometu… Svi su dobro trenirali po povratku. Radošević je odigrao dvije cijele utakmce, neki su imali problema s putovanjem, igrali su na drugom kraju svijeta. Ali kada te dočeka 100.000 ljudi kao Balaja i Roshija poslije fantastičnog uspjeha, to može biti samo plus. Znam kako to izgleda kada se plasiraš na veliko natjecanje. Molim Boga da se i Slovenija kvalificira.


Ostajete u rasporedu s trojicom veznih igrača?


– Da. Apsolutno. Posebice u uvjetima koje očekujemo u Kranjčevićevoj. Uz iskusne igrače u veznoj liniji »Lokomotiva« ima i nekoliko mladih, strahovito nezgodnih igrača. Ekipa su koja ima manje bodova od onoga što vrijedi.


Novi trener je Sreten Ćuk?


– Toliko je promjena u HNL-u da je teško pratiti. Koncentriran sam na svoju ekipu. A imamo dovoljno informacija o svakom sljedećem suparniku.


Putujete na dan utakmice?


– Zagreb nije daleko, reprezentativcima je dosta hotela… Sastav? Zanimljiva tema. Sam sebi postavljam neka pitanja. Sigurnih je sedam, osam igrača…


Hoće li početi Sharbini?


– Vidimo se u ponedjeljak u emisiji na Kanalu Ri…