Bod kao Učka

IGOR BIŠĆAN: Branili smo se i uspjeli izdržati, bod protiv Dinama je jako, jako dobar rezultat!

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica i Igor Bišćan/R. BRMALJ

Nenad Bjelica i Igor Bišćan/R. BRMALJ

Možda smo morali biti malo konkretniji u izlascima u kontre, ali protiv Dinama je to teško. Ovim bodom smo osigurali Europu, a ostali s Dinamom u egalu što se tiče međusobnih bodova i to je jako veliki uspjeh - rekao je trener Rijeke.



RIJEKA Trener Rijeke Igor Bišćan nije krio svoje zadovoljstvo nakon remija bez golova protiv Dinama na Rujevici.


– Svakako da sam zadovoljan, nula protiv Dinama je jako, jako dobar rezultat. Teška utakmica za nas, branili smo se i uspjeli smo izdržati. Možda smo morali biti malo konkretniji u izlascima u kontre, ali protiv Dinama je to teško. Ovim bodom smo osigurali Europu, a ostali s Dinamom u egalu što se tiče međusobnih bodova i to je jako veliki uspjeh.


Zaigrali ste petoricom igrača u zadnjoj liniji?




– Takva je procjena bila, dakle da ćemo s takvim sistemom imati veće šanse. Osim toga željeli smo nešto isprobati uoči finala Kupa – rekao je trener Rijeke neposredno nakon utakmice.  


Nenad Bjelica, trener Dinama, prvo je pojasnio veliku nervozu u svojim redovima.


– Nismo naviknuti igrati u ovakvoj atmosferi na gostovanjima, naravno da publika napravi malo više emocija bez obzira na to što utakmica ne utječe na položaj na ljestvici. 


Žustro ste reagirali u nekoliko navrata?


– Smatrao sam da neke odluke suca nisu ispravne.


Jeste li očekivali Rijeku s trojicom odiza?


– Nismo očekivali da će igrati u tom sustavu, ali čim smo vidjeli prvih 11 pretpostavili smo da će tako izaći i upozorili smo igrače. U obrani nismo imali nikakvih problema, a u napadu smo bili dosta kreativni. Simon Sluga je bio prvo ime utakmice, pokazao je da je jedan od naših najboljih vratara – kazao je Bjelica.