Najbolji

Posveta neprežaljenom velikanu: Nagrada za MVP-a All-Star utakmice nosit će ime Kobea Bryanta

Hina

Reuters

Reuters



Nagrada za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice od ove godine će nositi ime tragično poginulog košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta, objavio je u subotu NBA povjerenik Adam Silver.


»Kobe Bryant je sinonim All-Star NBA i utjelovljuje duh tog svjetskog slavlja našeg sporta«, kazao je Silver. »On je uvijek koristio priliku da se mjeri s najboljima i da igra na najvišoj razini za milijune navijača diljem svijeta«. Bryant je poginuo 26. siječnja u padu helikoptera nedaleko Los Angelesa zajedno sa 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam osoba.


Ovogodišnje izdanje All Star utakmice je potpuno posvećeno Bryantu koji je imao čast 18 puta biti biran u najbolju momčad NBA.




Svi igrači momčadi kojoj je kapetan LeBron James nosit će na dresu broj 2 koji je nosila 13-godišnja Gianna Bryant


Druga momčad čiji je kapetan Giannis Antetokounmpo nosit će na dresu broj 24, broj kojeg je Kobe Bryant nosio zadnjih deset sezona svoje karijere.


Deset igrača u prvim postavama istoka i Zapada izabrani su nakon glasovanja navijača (50 posto), igrača (25 posto) i novinara (25 posto). Četrnaest zamjena su izabrali treneri 30 momčadi NBA.


Nagrada za najboljeg igrača All-Star utakmice dodjeljuje se nakon glasovanja igrača ovog turnira. Kobe Bryant ju je osvajao četiri puta tijekom karijere