Premijer liga

Košarkaši AO Škrljeva gostuju na Gripama, trener Rajković očekuje reakciju igrača…

Zlatko Horvat

Damir Rajković na minuti odmora sa svojim košarkašima/Foto Arhiva NL

Damir Rajković na minuti odmora sa svojim košarkašima/Foto Arhiva NL

Poslije povratka iz Poljske malo smo se resetirali, sjeli smo i analizirali utakmice. Uočili smo puno loših stvari, dečki su vidjeli gdje je problem - kaže trener Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u sezonu su krenuli s tri poraza, dva prvenstvena (Zadar, Dubrava Furnir) dobila su nastavak na startu natjecanja u Alpe Adria Cupu u Gliwicama, gdje je od početka sve krenulo nizbrdo pa je u jednom trenutku sastav s juga Poljska imao 50 poena prednosti. Za Adria Oil Škrljevo poslije 1.700 kilometara vožnje do Gliwica i natrag čeka 700 kilometara puta do Splita i natrag.


– Split nam je uvijek težak suparnik i teško je previše očekivati. S njima smo posljednjih sezona teško izlazili na kraj – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, koji je prošle godine u prvenstvenu sezonu krenuo sa samo jednom pobjedom u prvih sedam prvenstvenih kola. Iako se momčad razbudila, doigravanje je ostalo nedostižno.


– Prošle sezone nismo mogli uhvatiti ritam. Sada se igraju tri kruga i to se može nadoknaditi. Međutim, protiv Dubrave zaista nikoga nije išlo. Prva petorka kombinirano je šutirala trice 0-19! Dubrava je to iskoristila i odnijela bodove. Da smo pogodili samo dvije trice, susret bi se prelomio na našu stranu. Nije to sve. Pet puta smo imali kontranapade tri na jedan koji nisu realizirani. Jednostavno, dogodilo nam se u jednoj utakmici puno loših stvari.




I onda se povrh svega dogode Gliwice i smrzavanje na minus 50 finalista Alpe Adria Cupa prošle sezone.


– Ovi porazi, posebno onaj neočekivani od Dubrave Furnir, ali i onaj u Gliwicama, malo su nas poljuljali. Tamo nismo znali odgovoriti na njihovu agresiju, što je rezultiralo s 34 izgubljene lopte i nitko nije mogao doći do izražaja. Poslije povratka iz Poljske malo smo se resetirali, sjeli smo i analizirali utakmice. Uočili smo puno loših stvari, dečki su vidjeli gdje je problem, nakon toga odradili nekoliko dobrih treninge. Ozljede i neuigranost su naša realnost, to nije floskula. Trebat će nam šest, sedam kola da se ekipa ustali. I najvećim momčadima treba vremena kada se u sastavu puno toga promijeni. Međutim, već u Splitu očekujem reakciju igrača. Moramo popraviti obranu, to nam je osnovni cilj. Napad je još i dobar, zabijamo 70 poena, ali prelako primamo koševe i to nas vuče prema dolje – kaže Rajković.


Susret Splita i Adria Oil Škrljeva igra se u maloj dvorani na Gripama od 19 sati.