Suđenje

Kome sudačka organizacija? Vučkov odbio funkciju, a Kukića bi mogao naslijediti – Bruno Marić

Marko Cvijanović

Arhiva NL

Arhiva NL

Čelnici HNS-a morat će, dakle, tražiti novoga kandidata. Nije, doduše, isključena mogućnost da Kukić zadrži predsjedničku funkciju do kraja sezone, ali to bi se kosilo sa svojevrsnim »ultimatumom« prvoga čovjeka »Rijeke«



 U Zagrebu je jučer održana posljednja ovogodišnja sjednica Komisije za suđenje HNS-a, koja očekivano nije iznjedrila senzacionalne i revolucionarne zaključke, niti najavila mogućnost rezova i radikalnih zaokreta u bližoj budućnosti. Pitanje je, međutim, hoće li se iduća sjednica održati u istom sazivu s obzirom na kuloarske najave o promjenama u samoj vrhušci. Već se, naime, izvjesno vrijeme naveliko priča o smjeni predsjednika i povjerenika za određivanje sudaca MAXtv Prve lige, Dušana Kukića, najodgovornije osobe za katastrofalno suđenje na hrvatskim travnjacima ove jeseni.


Riječanin Domagoj Vučkov slovio je kao prva Kukićeva alternativa, ali nekedašnji prvoligaški sudac na FIFA-inoj listi i predsjednik Općinskog suda u Rijeci, jučer je kategorički odbacio tu mogućnost. Jednostavnom rečenicom iza koje ne stoji »ali«, nego točka.


– Nisam zainetresiran u ovoj konstalaciji snaga – kratak je i jasan bio Vučkov.




Čelnici HNS-a morat će, dakle, tražiti novoga kandidata. Nije, doduše, isključena mogućnost da Kukić zadrži predsjedničku funkciju do kraja sezone, ali to bi se kosilo sa svojevrsnim »ultimatumom« prvoga čovjeka »Rijeke« i dopredsjednika HNS-a, Damira Miškovića, koji je svoj ostanak u krovnoj organizaciji hrvatskoga nogometa uvjetovao čistkom u sudačkoj organizaciji. Kao mogući Kukićev nasljednik spominjao se također bivši sudac Miroslav Vitković, ali navodno u posljednje vrijeme interes za funkciju predsjednika pokazuje i daruvarski sudac Bruno Marić.


Sutra se u Zagrebu održava redovna Skupština HNS-a, jedna od točaka dnevnoga reda jamačno će se ticati i »restrukturiranja« unutar sudačke organizacije. Pogotovo ako nazočan bude Damir Mišković.