Povratak u djetinjstvo

Sjećate li se ovog crtića? Sada ga možete pogledati na Netflixu!

P. N.

Foto: YT screenshot

Foto: YT screenshot

Kultni crtić koji je mnogima obilježio djetinjstvo sada je dostupan na Netflixu“Bilo jednom… ljudsko tijelo” francuski je crtić s kultnim statusom koji je mnogima obilježio djetinjstvo. Prikazivao se na televiziji tijekom 80- ih i 90- ih godina i, osim što nas je zabavljao, uz njega smo učili kako funkcionira naše tijelo.


Svaka epizoda bila je uzbudljiva i maštovita, a kroz avanture dječaka Pierotta i njegovih prijatelja učili smo anatomiju tijela i biološke procese koji se odvijaju unutar organizma. Svi se dobro sjećamo napetih obračuna s Virusama i Bakterijama, kao i glavnog šefa Maestra koji je uz svoje pomoćnike Stanice održavao red i disciplinu.


Uz njega smo učili što se događa u našem tijelu kada padnemo, porežemo se ili uhvatimo prehladu, a sada kada gledamo s odmakom, s divljenjem razmišljamo koliko je kreativnosti i mašte bilo potrebno da se toliko kompleksne radnje objasne djeci na jednostavan i slikovit način.Crtić je osmišljen davne 1987. godine u Francuskoj, a režirao ga je Albert Barille. Želite li se prisjetiti tih lijepih dana djetinjstva ili možda upoznati svoje klince s ekipom uz koju ste odrasli, sve epizode sada možete pogledati na Netflixu.


Moramo priznati kako smo se s velikom dozom nostalgije prisjetili kreativnih i maštovitih crtića koji su nam obilježili djetinjstvo, a ovo je zaista jedan od najljepših.Foto: YT screenshot


animirani film, crtić, Netflix