Borba za gledanost

Rat sapunica: “Larin izbor” startao bolje od “Ruže vjetrova”

Siniša Pavić

Serija RTL-a »Ruža vjetrova« startala je tako prije deset dana, u prošli ponedjeljak i zabilježila 7,9 posto gledanosti te prve, premijerne epizode. Serija Nove TV »Larin izbor« krenula je ove nedjelje i u startu dohvatila 11,9 posto gledanosti.ZAGREB Ako je suditi po brojkama od gledanosti startnu bitku među sapunicama, odnosno telenovelama RTL-a i Nove TV, dobila je Nova TV. Njihova sapunica »Larin izbor« se gledala više, kako u ponedjeljak kada su se po prvi put obje našle u istoj večeri na malim ekranima, tako i ako se pogleda dosegnuta gledanost onih prvih, premijernih epizoda dvaju uradaka.


Serija RTL-a »Ruža vjetrova« startala je tako prije deset dana, u prošli ponedjeljak i zabilježila 7,9 posto gledanosti te prve, premijerne epizode. Serija Nove TV »Larin izbor« krenula je ove nedjelje i u startu dohvatila 11,9 posto gledanosti.


Sučeljavanje od ponedjeljka – makar valja naglasiti kako RTL-ov uradak kreće u 20 sati, dok se onaj Nove TV prikazuje sat kasnije – donio je još veću razliku. »Larin izbor« je tako skočio na 14,5 posto gledanosti, dok je »Ruža vjetrova« zastala na 6,8 posto. Loša vijest za RTL međutim glasi kako je gledanija od »Ruže vjetrova« bila i turska sapunica »Ljubav i kazna« koja se, doduše, već duže vrijeme emitira u terminu od 20 sati.
Prognozirati daljni razvoj situacije svejedno bi bilo ishitreno. Gledatelji tek imaju reći svoje, epizoda je puno, makar ostaje notirati da je »Lara« startala bolje. No, nisu se u ponedjeljka sudarile samo nove telenovele.


Po prvi put tamo negdje oko 17 sati, u razmaku od svega deset minuta, sve tri televizije s nacionalnom koncesijom emitirale su i popodnevne vijesti. Vijesti HTV-a one u 16.50 zabilježile su gledanost od 4,1 posto, premijerno izdanje informativne emisije RTL 5do5 doseglo je 3,4 posto, a Vijesti Nove TV 6,9 posto gledanosti.