To je bio posao

Popularni “Prijatelji” ne snimaju se već 15 godina. A glumcima i dalje donose – milijune

P. N.

Photo: Flickr

Photo: Flickr

Iako je prestala sa snimanjem 2004. godine, američka humoristična serija glumcima i danas donosi vrtoglavu zaradu.Jedna od najpopularnijih američkih humorističnih serija, “Prijatelji”, i danas se prikazuje na Netflixu.


Dok se nove generacije upoznaju s ekipom koja većinu vremena provodi u kafiću, ista ta ekipa zarađuje. Serija je prestala s prikazivanjem 2004. godine nakon deset sezona, a glumačka postava i dalje godišnje zarađuje 20 milijuna dolara.


Popularni sitcom vremenom postaje najpopularnija serija svih vremena koju rado gledaju mnoge generacije i njezino vječno prikazivanje donosi ogromnu zaradu.
MemeCenter


MemeCenterKada je serija završena, svaki je od glavnih glumaca dobivao milijun dolara po epizodi. Na kraju su snimanja sklopljeni ugovori temeljem kojeg svaki glumac dobiva 2% ukupne zarade od prikazivanja.


Nakon završetka snimanja serije, pa sve do danas, Warner Bros. je zaradio oko 1 milijarde dolara zahvaljujući seriji “Prijatelji”. Odlično se odigrala i situacija s Netflixom koji je ove godine omiljenu seriju trebao ukinuti sa svojih servera.


Obožavatelji su reagirali i uprava je odlučila vratiti seriju, što je Netflix stajalo oko 100 milijuna dolara, prenosi britanski portal OK.


MemeCenter


MemeCenter