Alen Abramović

Pobjednik “Života na vagi” otkriva što će dalje: ‘Ipak ću sada malo usporiti tempo’

Ana Braškić

Foto RTL

Foto RTLIzgubivši nevjerojatnih 86,4 kilograma 46-godišnji Zagrepčanin Alen Abramović postao je bogatiji za 150 tisuća kuna, ali je dobio puno više: novi život. Simpatični trgovački putnik u show »Život na vagi« ušao je s 181,3 kilogramom, a već na samom početku postavio je rekord s najvećim brojem izgubljenih kilograma u prvom tjednu. Na finalnom vaganju imao je 94,9 kilograma, 86,4 manje nego kada je ušao u show, s postotkom izgubljene tjelesne mase od 47,7 posto.


Luka motivator 


Dan nakon emitiranja nedjeljne emisije telefon mu nije prestajao zvoniti, a našao je vremena i za nas. Zanimalo nas je što je očekivao kada se prijavljivao u show.


– Očekivanja su bila skromna, ali je želja da nešto promijenim bila ogromna. Samo da preživim prvi tjedan, a onda i drugi i tako dalje, rekao je.
Gubitkom 86 kilograma na vagi je pao ispod stotke.


– Ne sjećam se kada sam zadnji puta imao ispod 100 kg. Vjerojatno još u prošlom stoljeću!, govori Abramović i otkriva je li iz showa izašao kao nova osoba.


– Ne bih rekao da sam karakterno nova osoba. Fizički svakako. Probuđen sam iz dugog zimskog sna, priznaje Abramović i otkriva tko mu je bio konkurent.


– Nikada nisam gledao na druge kandidate kao konkurenciju i računao tuđe postotke. Nisam računao niti svoje postotke. No osoba koja mi je najviše pomogla u kući je Luka koji me uvijek motivirao da budem što bolji sa svakim treningom i da pokušam raditi s većim intenzitetom, otkrio je.


I dok se u kući pridržavao zadanog režima prehrane i treninga, zanimalo nas je kako je to izgledalo nakon izlaska.


– Napravio sam trotjedni plan i program kojeg sam se striktno držao i odradio ga do kraja što mi je na kraju i donijelo fantastičan rezultat. I sada nastavljam isto, samo malo blažim tempom, govori Abramović kojem je bilo teško vratiti se među ljude nakon izolacije.


Već zna i kako će potrošiti osvojen novac.


– Priuštit ću si putovanje, urediti stan i otići u šoping. A staru garderobu podijelio sam potrebitima, rekao je.


Vlastiti youtube kanal 


Abramović već ima ideju i kako svojim primjerom pomoći drugima koji se nađu u istoj situaciji kao on.


– Sigurno ću se truditi pomoći ljudima, a već sam počeo i dobivati poruke od drugih ljudi kojima je potrebna pomoć tako da ću se zasigurno i tim segmentom baviti na svom youtube kanalu koji namjeravam uskoro pokrenuti, a bavit će se zdravom prehranom, televizijom, filmom, humorom i modom. Trebao bi to biti lijep lifestyle kanal, rekao je.


Za kraj nam je otkrio što mu je osim gubitka kilograma i boljeg zdravlja donio »Život na vagi«.


– Nakon sudjelovanja u »Životu na vagi« napokon imam hrabrosti i samopouzdanja promijeniti neke stvari u životu koje su me kočile da živim punim plućima, zaključio je.