TV TRANSFER

Ivana Ivanda Rožić novo je pojačanje informativnog programa RTL-a

Ana Braškić

Foto RTL

Foto RTL

Ivanda Rožić već se više od 13 godina bavi novinarstvom. Karijeru je počela na RTL-u odakle je otišla na Novu TV i tamo provela posljednjih deset godina. U rujnu se vratila s porodiljnog dopusta i prve zadatke odradila u Španjolskoj i Velikoj BritanijiPoznata televizijska reporterka Ivana Ivanda Rožić novo je pojačanje Informativnog programa RTL-a. Ivana će tako dodatno osnažiti reporterski tim središnje informativne emisije RTL Danas.


Ivana Ivanda Rožić već se više od 13 godina bavi novinarstvom. Diplomirana novinarka svoje je početke zabilježila upravo na RTL-u zbog čega se posebno raduje povratku među već dobro poznata lica.


– Bilo je zaista lijepo vidjeti osmijehe kolega kad sam se vratila. Veselim se ponovnom radu s njima, ali jednako tako sam uzbuđena i sretna što me čekaju novi izazovi i novi zadaci izjavila je 34-godišnja Ivana, koja se na RTL vraća nakon deset godina rada na Novoj TV.  – Teroristički napadi, poplave, izbor pape… Sve su to događanja koja zahtijevaju posebnu razinu organizacije, brzinu i improvizaciju što me posebno raduje, kaže Ivanda, koja će prvi dan na RTL-u odraditi već u ponedjeljak, 6. studenog.

Foto privatni album


Foto privatni album

Inače donedavna reporterka Nove TV  Ivanda Rožić početkom rujna vratila se s porodiljnog dopusta, a sinčića Gabrijela sada čuva baka. Zbog posla je nedavno boravila i u Londonu.


– U Londonu sam bila tri dana zbog afere Agrokor. Obzirom da su hrvatska policija i tužiteljstvo izdali europski uhidbeni nalog – izvještavala sam o tome, proceduri i sličnim slučajevima iz Velike Britanije. Sve je to bilo iznimno zanimljivo jer Velika Britanija ima potpuno drugačije zakone i praksu od nas, priča nam Ivanda i otkriva kakve je dojmove na nju ostavila britanska prijestolnica.– London je divan, oduševio me na prvu. Zahvaljujući ovom poslu bila sam u doista mnogo svjetskih gradova, ali eto, igrom slučaja, nikad u Londonu. Grad je uistinu poseban, a volim to što je kod njih sve »naopako«.

Foto privatni album


Foto privatni albumOvo nije Ivanin prvi odlazak u inozemstvo nakon povratka na posao. Naime, odmah po povratku s porodiljnog morala je putovati u Španjolsku kako bi izvještavala o posljedicama terorističkog napada. Zanimalo nas je kako je bilo ostaviti sina Gabrijela na nekoliko dana.


– To je moj posao. Nije bilo lako, ali uspjela sam posložiti poslovne i privatne obaveze. Imam iznimnu sreću što su svi u obitelji angažirani oko Gabrijela. To je ono što mi najviše znači, jer samo tako mogu bez problema obavljati svoj posao, znajući da mu baš ništa ne nedostaje. Naravno, nije to sve jednostavno, ali zato se u trenucima kad sam slobodna – ne odvajamo jedno od drugog, priznala je Ivanda Rožić  i na kraju otkrila koliko se promijenio njen pristup poslu.


– Nakon što sam postala majka, mnogo toga se okrenulo u mom životu. Ali posao je posao, a ovaj novinarski je takav da mobitel non-stop zvoni. Čak i kad ne radiš, ustvari radiš jer informacije kolaju bez prekida i važno je biti ukorak s njima, zaključila je Ivanda Rožić.