Između glazbe i glume

Beogradska glumica Kristina Jovanović: Prije sam pjevala nego progovorila

Ana Braškić

Foto: Matea Smolčić

Foto: Matea Smolčić

U obitelji se svi bave nekim vidom glazbe ili profesionalno ili iz hobija, ali to nam je u krvi. Na glumu sam se odlučila sedam dana prije upisa na Akademiju. Nisam ni tada bila sigurna dok se stvari nisu počele događati

Već pola godine živite na relaciji Zagreb-Beograd, je li vam teško?– Da, teško je, ali fokusirala sam se na snimanje i ne stižem puno razmišljati o tome. Sada je samo rad, red i disciplina, a dopustit ću si da mi bude teško kad snimanje serije završi Kako vam je bilo kada su vas pozvali na casting za ulogu Maje?– Obradovala sam se jer je svaki casting novo iskustvo, ali nisam imala nikakva očekivanja. Čak sam se zbunila kada su me pozvali da dođem u Zagreb na probno snimanje. Koliko ste vas dvije slične karakterom? – Drugačije smo, ali postoje stvari koje su slične kod svake tinejdžerke, pa su stoga i bliske i Maji i meni. To dokazivanje, bunt, nesigurnost, strah, loši izbori, nagle promjene i zbunjenost su nam slične, samo su se te stvari drugačije manifestirale kroz život. Po karakteru smo drugačije, ali obje se volimo boriti i izgurati same do kraja i tako ostvariti cilj.

Roditelji i braća – vječni kritičari


Što vas je privuklo ovoj ulozi? – To što nije tipska uloga, nije površno napisan lik. Maja je jako živa, realna, opipljiva. Nije samo karakter koji vidite i zaboravite ili se stapa s ostalima. Jasna je u svojoj izgubljenosti, stavovima odnosima, sve ide nekako prirodno i u skladu sa situacijom i ljudima koji je okružuju. To je djevojčica koja želi biti nešto što nije, ali misli da će time biti lakše primijećena, prihvaćena i voljena. Samim tim mi je drago što imam priliku preko Maje djevojčicama i djevojkama nekako dati naznaku da nije sve što je ‘in’ dobro i da nikada ne smiju biti nesretne jer nisu kao ostali. Ljepota je u posebnosti i svatko treba istraživati sebe i napredovati, a ne da se mijenja radi nekih modela koje nam serviraju po televiziji, novinama, itd. Gledate li seriju na malim ekranima? Biste li voljeli da ju prikaže i neka televizija u Srbiji? – Ne stižem je gledati u terminu emitiranja, ali pokušavam je pogledati barem u reprizi.

Kakav je odnos s vašim pravim roditeljima?


– Super se slažemo, velika su podrška i vječni kritičari, baš kao i moja braća, ali njihove kritike doživljavam kao mjerodavne.


Kada ste odlučili baviti se glumom? – Sedam dana prije upisa na Akademiju. Nisam ni tada bila sigurna dok se stvari nisu počele događati. Uvijek sam težila k tome, ali to sam osvijestila tek nakon upisa fakulteta. Je li gluma ono čime se želite baviti cijeli život?– Apsolutno, u svakom obliku i smislu. To je profesija uz koju rastem, upoznajem sebe i vječno učim. Imam se priliku izražavati na različite načine, kroz različite formate, preko različitih likova… Svirate u dva benda, glumite, putujete. Imate li uopće slobodnog vremena? – Jako malo, i to vrijeme za mene se pretvorilo u vrijeme za san i druženje s meni najbližim osobama.

Glazba – bijeg od svega negativnog


Otkud ljubav prema glazbi? – To mi je urođeno. U porodici se svi bave nekim vidom glazbe ili profesionalno ili iz hobija, ali to nam je u krvi. Prije sam pjevala nego što sam progovorila. Predstavite nam svoje bendove? – E Play je alternativni rok bend iz Beograda ,koji postoji još od 1998. godine. Ja sam se priključila prije tri godine kada sam snimila vokale za pjesmu »Divan dan« s albuma »Obični ljudi«. Nakon toga me je Maja (osnivač šef i srce benda) pozvala da gostujem na koncertima i pjevam prateće vokale, a sada sam dio tog benda.

Divim im se na ustrajnosti, na kvaliteti, na odgovornosti i hrabrosti. Danas živjeti od glazbe, kao i od bilo kojeg drugog vida umjetnosti je u najmanju ruku rizik, a neki bi rekli i ludost. Jer ne zavisi sve ni od truda, ni od kvaliteta već od sreće i još nekih stvari koje su van našeg dosega. Svaki album ovog benda je drugačiji i neprestano se razvija.
Sexy Mamma je bend sastavljen od izuzetnih glazbenika i mene. To je bend u kom pjevamo, sviramo i stvaramo glazbu koja nam se pjeva, svira i stvara. To je naš ventil, naš mali bijeg od svega negativnog. Sada spremamo album, svi zajedno pišemo pjesme, glazbu i to će biti jedan veseo duhovit i iskren sklop potpuno različitih karaktera.


Kako provodite dane u Zagrebu? Jeste li imali vremena upoznati grad? – Jako malo vremena imam, ali obično šetam i trudim se što više toga razgledati. Jeste li upoznali ostale krajeve Hrvatske?– Nisam imala kad. Bila sam par dana na Šolti, pola dana u Splitu i s grupom E Play u Rijeci. To nije dovoljno da bih se mogla pohvaliti da sam upoznala Hrvatsku, ali svakako planiram.