Dvodnevni festival

Spremni za Student Day: Ključevi Grada u rukama studenata

Ivana Kocijan

Spremni za raznovrsne kulturne sportske i zabavne sadržaje –Andrea Mešanović, Pero Lučin, Goran Petrc, Goran Lajner, Marko Filipović i Hana Grubišić Krmpotić / Foto: S. JEŽINA

Spremni za raznovrsne kulturne sportske i zabavne sadržaje –Andrea Mešanović, Pero Lučin, Goran Petrc, Goran Lajner, Marko Filipović i Hana Grubišić Krmpotić / Foto: S. JEŽINARIJEKA » Ključevi Grada od jučer su u rukama riječkih studenata, a njihovim preuzimanjem najavljen je početak glavnog programa 6. Student Day Festivala koji će se održati danas i sutra. Od zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke Marka Filipovića ključeve Rijeke jučer je preuzela Hana Grubišić Krmpotić, zamjenica predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, koja je zahvalila svima koji su uključeni u organizaciju festivala. Također, istaknula je kako je želja ovim događanjem prikazati riječkog studenta u njegovoj cjelovitosti, prikazati kako živi kao aktivan građanin te kako doživljava svoj studentski svijet i izvan studentskih obaveza.


Marko Filipović rekao je kako je Student Day Festival postao prepoznatljiv dio identiteta Rijeke, grada mladih i grada studenata, te dodao kako se nada da će tijekom dva dana bogatog programa svi pronaći nešto za sebe. Da je riječ o izuzetno značajnom događaju za Rijeku i regiju, složio se i pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc. Zamjenik ravnatelja Lučke uprave Rijeka Goran Lajner rekao je kako je Student Day Festival prepoznatljiv festival, kreativna i kulturna zabava te kako je ponosan na organizatore i manifestaciju koja je u prvih pet izdanja prošla bez ijednog incidenta. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare prisutnima se obratio i rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin koji je istaknuo da su studenti snaga Rijeke i zahvalio organizatorima na angažmanu oko programa. Osim toga, dodao je i kako je ponosan na događanje koje organiziraju njegovi studenti, a najveće je u regiji. 


   Tijekom dviju večeri na dvjema pozornicama studente i sve ostale očekuju: Sigma, Hladno pivo, Psihomodo Pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons, The Night Express, S.A.R.S, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, The Prodigy Real Tribute Band, Silente, Gatuzo, Kraj programa, Aril Brikha Live!, Alexander Kowalski Live! i mnogi drugi. Osim bogatog line-upa, posjetitelje festivala u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci te RIKUP-a (Riječkog kulturnog urbanog projekta), očekuju i raznovrsni kulturni, sportski i zabavni sadržaji.