Objavljene fotografije

Vanessa Bryant se obrušila na policajce: “Ovo je neprihvatljivo, grozno i neobjašnjivo!”

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

Ovo je neobjašnjivo kršenje ljudskoga poštovanja i prava na privatnost žrtava i njihovih obitelji - objavila je Vanessa službeno priopćenje na Instagramu.Vanessa Bryant, supruga preminuloga košarkaša Kobea, odlučila je tužiti policajce iz Los Angelesa koji su dijelili fotografije s mjesta nesreće u kojoj su poginuli njezin suprug i kći. 


Na svojem je Instagram profilu Vanessa objavila kako je losanđeleska policija javno proširila fotografije s mjesta nesreće, iako je ona osobno na dan nesreće otišla u ured šerifa kako bi zatražila da se to područje proglasi zonom nad kojom je zabranjeno letjeti i da se zaštiti od fotografa. 


– Neprihvatljivo je i grozno što su neki policijski službenici navodno prekršili svoju dužnost. Ovo je neobjašnjivo kršenje ljudskoga poštovanja i prava na privatnost žrtava i njihovih obitelji. Tražimo da se odgovorni za te navodne radnje suoče sa najstrožom mogućom kaznom i da njihovi identiteti budu otkriveni kako bi se osiguralo da se fotografije dalje ne šire. Tražimo internu istragu ovih navodnih incidenata – objavila je Vanessa na Instagramu službeno priopćenje. 
Još uvijek se ne zna od koga su se točno fotografije proširile niti tko je sve uključen u širenje, piše LA Times.