Isplati se igrati tenis

Sedam od deset najbolje plaćenih sportašica igra tenis, a najbogatija među njima je Serena Williams

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Druga sportašica s najvećom zaradom je tenisačica Caroline Wozniacki s 13 milijuna dolara zarade. Nakon jedanaest godina dominacije na Forbesovom popisu najbogatijih, Maria Sharapova s prvog je pala na peto mjestoSedam od deset najbolje plaćenih sportašica su – tenisačice, a najbogatija među njima je Serena Williams. To nije niti čudno budući da je tenis jedini sport u kojem su muškarci jednako cijenjeni, odnosno dobivaju jednake novčane nagrade na turnirima.


Iako je Serena prošle godine od tenisa zaradila tek 62 tisuće dolara jer je 14 mjeseci bila na porodiljnom dopustu, zahvaljujući sponzorskim ugovorima na njen je račun sjelo čak 18 milijuna dolara.


Maria Sharapova, koja je prvo mjesto držala posljednjih jedanaest godina, pala je na peto mjesto.
Druga sportašica s najvećom zaradom je tenisačica Caroline Wozniacki s 13 milijuna dolara zarade. Slijede njene kolegice Sloane Stephens, Garbine Muguruza i Maria Sharapova, a na šesto mjesto smjestila se Serenina sestra Venus Williams koja je u godinu dana utržila oko deset milijuna dolara. Slijedi PV Sindhu, igračica badmintona, a zadnja tri mjesta zauzele su tenisačica Simona Halep, vozačica Danica Patrick i tenisačica  Angelique Kerber.