Prevaranti

Na Tajlandu uhićen lažni George Clooney i njegova partnerica. Nije baš da liče

Hina

Pravi George Clooney ih je tužio još 2010. godine / Foto: REUTERS

Pravi George Clooney ih je tužio još 2010. godine / Foto: REUTERS

Galdelli i Gofi su na crvenoj Interpolovoj tjeralici od 2013. godine, a s obzirom na to da su dugo izbjegavali uhićenje, mnogi ih uspoređuju s poznatim američkim gangsterskim parom Bonnie i ClydeomTalijanski državljanin Francesco Galdelli (58) koji se lažno predstavljao kao američki glumac George Clooney da bi promovirao i prodavao odjeću, uhićen je na Tajlandu s partnericom Vanjom Goffi (45).


Galdelli i Gofi su na crvenoj Interpolovoj tjeralici od 2013. godine, a s obzirom na to da su dugo izbjegavali uhićenje, mnogi ih uspoređuju s poznatim američkim gangsterskim parom Bonnie i Clydeom.


Holivudski glumac ih je tužio još 2010. godina te je svjedočio pred talijanskim sudom. Galdelli i Gofi su optuženi i za niz drugih prijevara počinjenih u Italiji.
Par je priveden u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pattaye, izvijestili su lokalni dužnosnici.


»Za vrijeme ispitivanja, Francesco je priznao da se predstavljao kao Clooney kad je započeo posao s prodajom odjeće jer je na taj način želio zavarati ljude da mu pošalju novce«, izvijestila je tajlandska policija, dodajući da par na Tajlandu živi od od 2014.


Galdelli je te godine bio uhićen, no uspio je pobjeći iz pritvora. Naknadna istraga, provedena po nalogu talijanskih vlasti pokazala je da mu je bijeg uspio pošto je zatvorskom čuvaru platio oko 550 eura da ga odande pusti, pišu talijanski mediji.


Policija je izvijestila da su se Galdelli i Gofi proteklih godina izdržavali od prodaje lažnih satova branda »Rolex« putem interneta.


U međuvremenu su im istekle i vize za boravak na Tajlandu, pa će oboje biti optuženi za ilegalan boravak u toj državi, a potom će se pokrenuti postupak njihova izručenja, izvijestila je policija.


Kako izgleda lažni Clooney pogledajte OVDJE