Mislila da sanja

Lijepa Mia Pojatina: ‘Jedan dan si studentica, drugi – Miss Universe

Ivana Kocijan

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Otvorena sam osoba, volim život. Život je veliki izazov kao i svaki novi dan jer ne znamo što nam nosi. Veselim se upravo tome, svakom novom danu i obavezama koje ovo iskustvo nosi. Najveći izazov predstavljat će mi svjetski izborMia Pojatina nova je Miss Universe Hrvatske. Osim toga, 22-godišnjakinja iz Nove Gradiške na prošlotjednom se izboru okitila i titulom Miss fotogeničnosti koju je osvojila zahvaljujući fanovima s društvenih mreža. Kakav je osjećaj biti Miss – pitamo je na početku razgovora.


– Osjećaj je nevjerojatan, prvih dana imala sam mali problem sa spavanjem jer sam se budila svako malo u strahu da je sve samo san i da bih se trebala probuditi svakog trena jer ne mogu vjerovati da se to događa upravo meni. Biti Miss Universe Hrvatske najveća je čast koju si jedna djevojka može poželjeti, biti odabrana od strane stručnog žirija, meni je iskreno bila čast stati pred njih kao i pred sve ljude ispred malih ekrana jer upravo su oni odlučivali o tituli Miss fotogeničnosti, što je još samo potvrdilo sve što sam priželjkivala i za što sam radila.


Životno iskustvo


Zbog čega ste se prijavili na izbor Miss Universe?
– Izbor Miss Universe jedinstveno je životno iskustvo i nikako nisam htjela propustiti tu priliku u životu koja mi se pružila.


Kakva su vam bila očekivanja uoči izbora?


– Nisam imala nikakva očekivanja, no kao i svaka djevojka priželjkivala sam tu pobjedu i nadala se tome. No kada se to uistinu ostvarilo, mogu reći samo da sam bila izvan sebe što je moja reakcija i potvrdila.


Što očekujete od svjetskog izbora?


– Veliko iskustvo, nova poznanstva, nadam se također dobrom plasmanu, ali najviše od svega iskustvu života.


Što mislite, što će vam donijeti ova titula? Što biste voljeli da vam donese?


– Ova titula otvorit će mi mnoga vrata, a na meni je da odlučim kako iskoristiti svaku priliku koja mi se nudi. U ovakvim situacijama, vrlo je važno biti osoba sa stavom, samouvjerena ali i vrlo vrlo pametna, otvorenih očiju s dvije noge na zemlji. Ne srljati te mudro donositi odluke.


Pozitivna iskustva


Nakon izbora izjavili ste da volite izazove i svemu se veselite? Čemu se najviše veselite i što će vam predstavljati najveći izazov?


– Da, otvorena sam osoba, volim život. Život je veliki izazov kao i svaki novi dan jer ne znamo što nam nosi. Jedan dan si studentica, drugi dan si Miss Universe Hrvatske. Veselim se upravo tome, svakom novom danu i obavezama koje ovo iskustvo nosi. Najveći izazov predstavljat će mi svjetski izbor.


Kakve ste savjete dobili od prošlogodišnje Miss Shanaelle Petty?


– Shanaelle je predivna djevojka i imali smo puno vremena na putu u Dubrovnik ispitivati je razne stvari. Sve što smo ju pitali odgovorila je, a najviše nam je pomogla dati neku perspektivu o tome što nas čeka na svjetskom izboru jer je zapravo ona jedina koja o tome može govoriti iz prve ruke.


Izboru je nazočila i Ivana Trump. Jeste li dobili neki savjet od nje?


– Tako je. Na moju sreću imala sam čast s gospođom Trump sjesti za stol nakon samog izbora za večerom te sljedećeg dana za ručakom i moram vam priznati da sam oduševljena karizmom, stavom i svime što je ta žena postigla. Od samog odgoja svoje djece, do biznisa, smatram da trenutno nema osobe koja bi joj parirala u bilo kojem aspektu. Naravno da sam dobila mnoge korisne savjete od nje, no zadržat ću ih za sebe.


Izbori ljepote nisu vam strani. Prije dvije godine postali ste Miss hostesa na ATP turniru u Umagu te druga pratilja na izboru Miss sporta Hrvatske. Kakva iskustva nosite s tih izbora?


– Samo lijepa i pozitivna iskustva. Svaki od njih naučio me je nečemu, radila sam greške, naravno, kao i svatko tko je nov u nečemu. No velika je razlika između ta dva prethodna izbora i ovog jer kao pobjednica nisam imala nikakve obaveze niti postoje svjetski izbori, dok me nakon izbora Miss Universe Hrvatske očekuje svjetski izbor s tradicijom od 66 godina što ima određenu težinu te mnogo obaveza kao Miss Universe Hrvatske.


O vama znamo da dolazite iz Nove Gradiške, imate 22 godine, diplomirali ste medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, petnaest godina svirate klavir, dvanaest godina trenirate odbojku, a bavite se i boksom te pjevate u slobodno vrijeme. Što biste vi rekli – tko je Mia?


– Sve što bih i sama rekla o sebi ovako crno na bijelo vi ste upravo rekli. Sve navedeno mogu samo potvrditi, no smatram da osobu čini kompletnom ne samo njeni uspjesi, diplome, postignuća i izgled, nego ponajviše osobnost. Ja sam osoba koja ima tu osobnost, koja ima stav, zrači energiju i takvu i privlači, stoga je vrlo teško ovako na papiru opisati tko je zapravo Mia.


Volim život


U čemu najviše uživate?


– Vrlo jednostavno, u životu. Volim život, živim život.


Prošle ste godine skočili bungee jumpingom s Masleničkog mosta. Zbog čega, i kako vam je bilo?


– Osoba sam koja voli izazove, kao što sam već rekla, volim sve novo, volim adrenalin i nova iskustva. Bungee mi je bio predivno iskustvo koje bih definitivno preporučila ako ne i ponovila. Nakon toga odlučila sam se za još veće izazove slične prirode koje te jednostavno vraćaju u život, dovode do granice izdržljivosti, do ruba, kako bi se reklo, i ja to volim. Volim osjetiti da postojim.


Jeste li imali još sličnih adrenalinskih avantura?


– Prije jesam, dosta sličnih avantura, a nakon nisam, ali me definitivno čeka još puno toga. Imam samo 22 godine i još uvijek uživam u svemu što život pruža.