Joe Germanotta

Kćer mu je “teška” milijune dolara, a on zamolio javnost da mu isplati osoblje restorana

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

"Naš cilj od 50,000 dolara pokrio bi naše tipične isplate plaća za otprilike dva tjedna", stajalo je u objavi.Joe Germanotta (64), otac popularne pjevačice Lady Gage, nedavno je kreirao objavu na platformi GoFundMe gdje mu je cilj prikupiti 50,000 dolara kojima bi isplatio osoblje svog restorana “Joanne Trattoria” smještenog na Upper West Sideu u New Yorku. 


Page Six prenosi da se vlasnik restorana zbog svog poteza ubrzo našao pod paljbom javnosti. Restorani diljem svijeta su morali zatvoriti svoja vrata zbog pandemije koronavirusa, a iznimka nije bio niti ovaj. 


“Radim najbolje što mogu, ali morali smo zatvoriti restoran. Naše osoblje treba financijsku pomoć. Svaka pomoć za naše zaposlenike će se cijeniti”, napisao je Germanotta u (od tada obrisanoj) objavi.


“Dok naša vrata ostaju zatvorena dulje no što smo očekivali, osoblju je vrlo teško financirati dnevne potrebe zbog kojih bi ostali zdravi, poput namirnica i troškova osiguranja – da ne spominjemo stanarine, režije i ostale račune.
Naš cilj od 50,000 dolara pokrio bi naše tipične isplate plaća za otprilike dva tjedna, a 100 posto profita bi išlo našim radnicima da im se omoguće potrebne stvari, poput hrane, brige za djecu i medicinskih troškovia”, stajalo je na stranici kampanje.


Mnogi su ovaj potez osudili, kazavši da se trebao obratiti svojoj kćerki koja je samo prošle godine zaradila 39.5 milijuna dolara, prema Forbesu.


“Lady Gaga je teška na milijune dolara i djelomičan je vlasnik obiteljskog restorana. No svejedno, njezin bogati otac je na Twitteru zamolio javnost da financijski pomogne radnicima koje su prestali plaćati. Koji k***?”, napisao je Perez Hilton na svom Twitter profilu.


Novinarka Laura Lyne je na to dodala: “Pitate ljude kojima je vjerojatno teže nego vama, da vam plate osoblje. Dajte, možete si priuštiti da ih isplatite.”


“Lady Gaga, zar zbilja, GoFundMe za isplatu zaposlenika restorana tvoga oca? Koliko milijuna imaš, mogla si ih isplatiti iz vlastitoga džepa” i “Neki ljudi baš imaju obraz… njegova je kćer teška 275 milijuna dolara, a još je i suvlasnik restorana”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.