Godišnjica smrti

Kako li danas izgledaju ljepotice koje je Hef volio? “Te djevojke kao da su se spustile s neba”

P. N.

Foto: Reuters, Instagram, društvene mreže, Getty images

Foto: Reuters, Instagram, društvene mreže, Getty images

Je li Hefner žene uzdizao i ohrabrio ili samo njima manipulirao? Bez obzira kojoj strani debate se priključili, njegovo je mjesto u povijesti pop kulture neupitnoŽivio je kao da nema sutra, a 27. rujna 2017. godine, to se i dogodilo. Hugh Marston Hefner umro je u 91 godini u svojoj Playboy vili kao najveći zavodnik žena. 


Iz njega ostala je legenda, ali i otvoreno pitanje: Je li Hefner žene uzdizao i ohrabrio ili samo njima manipulirao? Bez obzira kojoj strani debate se priključili, njegovo je mjesto u povijesti pop kulture neupitno.


Hefovo putovanje započelo je kad se vratio kući iz Drugog svjetskog rata i otkrio kako mu je prva supruga Mildred Williams bila nevjerna. To je Hefner kasnije opisao kao najgori trenutak njegovom životu.  Playboy je zapravo rođen iz tog očaja i Hefner se ponovno rodio s njim.
Hef kako su ga djevojke voljele zvati, počeo se viđati s djevojkama te postao omiljen u njihovim krugovima.


U Hefnerovom životu prošetalo je bezbroj žena, no neke su se i na kraće ili duže vrijeme i zadržale u njegovom zagrljaju.


Kako danas izgledaju ljepotice s kojima se Hefner družio? Istina, izgledaju nešto vremešnije, ali još uvijek lijepe.Barbara Lynn Klein željela je biti veterinarka, ali kako nije mogla gledati krv morala je odustati od svoje zamisli.


Hef je nagovorio Barbaru da promjeni ime u Barbi Benton i preseli se u njegovu kuću gdje je živjela desetak godina. Kasnije je krenula u pjevačke vode, a ostala je zapamćena po pjesmi Brass Bucklet.


Heffner je još bio zaljubljen u Barbaru kad je upoznao Lillian Müller, norvešku ljepoticu. Nedugo nakon preseljenja u Hefnerovu kuću, Müller je počela imati zdravstvene probleme.


Anemija i niski šećer u krvi pridonijeli su anksioznosti i depresiji. Oporavila se uz pomoć holističkog liječnika u Hollywoodu i kasnije postala zvijezdom u glazbenim spotovima Van Halena i  Rod Stewarta.


Nažalost, nikada nije postigla svoj san o tome da postane glumica A-liste. Danas je otvorena zagovornica zdrave prehrane i zdravoga života.Velika Hefova ljubav bila je i Kimberley Conrad, manekenka iz Alabame. U časopisu je debitirala 1988. godine. U braku su bili do 2010. godine, u kojem su imali i djecu. Danas Kimberly ima 55 godina.Nakon Kimberly uslijedile su lijepe blizanke iz Chicaga Sandy i Mandy Bentley. Kad ih je upoznao Hefner je komentirao: “Te djevojke su se spustile s neba”.


No njihov odnos raspao se već iduće godine. Djevojke su doživjele kratku slavu, pojavljivanjem u filmovima Seks i grad te Dva i pol muškaraca.Blizanke nisu bili jedine djevojke koje su u to vrijeme dijelile Hefnerov veliki okrugli krevet. Pridružila im se i Brande,  zvijezda Baywatcha, koja je došla u Hefnerov život nakon što se pojavila u časopisu u travnju 2000. godine


Zabilježila je manje filmske nastupe u The Nanny Diaries i Starsky&Hutch te gostovala u brojnim TV emisijama.


Tina Marie Jordan došla je iz velike obitelji i odrasla s dvojicom braće i šest sestara. Hefner i Tina kratko su ostali zajedno. Tina je pokrenula brojne poslove, ali nikada nije ostvarila željenu televizijsku karijeru.
Bridget Marquardt bila je zvijezda  popularne Playboyeve serije Girls next door. Rastali su se nakon tri godine, a potom se zaljubila u filmaša Nicholasa Carpentera. Hefner je međutim zauvijek ostavio otvorena vrata za nju.Holly Madison iz Oregona bila je studentica glume na Loyola Marymount University u Los Angelesu kad ju je Hefner upoznao. Godine 2001. uselila se u njegovu kuću ljepotica. Njihova potrajala je sedam godina, sve do kraja 2009. godine.


No, nije lijepo završila pa je kasnije Holly često nazivala Hefnera manipulatorom. Postala je popularna zbog showa E.Kendru Wilkinson upoznao je na proslavi svog 78 rođendana kad je osvojila nagradu kao Painted Lady. U Hefnerovu kuću uselila je već nakon par dana, ali nije se ni dugo zadržala. Za nju je to bilo samo razdoblje od godinu dana. Nakon toga se udala za nogometnu zvijezdu Hanka Basketta.Kristina i Karissa Shannon bile su još jedne blizanke u Hefnerovoj kući. Također bile su zvijezde serijala The Girls Next Door.  


Crystal Hefner nije ni sanjala da će ući u kuću kao Playbojeva zečica kad je 2008. godine došla na Halloween party. Crystal je o Hefneru uvijek lijepo govorila i isticala kako joj je bio velika podrška u životu.