Ljepotica i oktanska zvijer

Halubajski zvončari s Mandy Lange u Harteri snimili kalendar za njemački auto-show

Alenka Juričić Bukarica

Nabrijani auto, vrijedan 51.000 eura, odlično se uklopio u scenografiju koju se začinili Halubajski zvončari, no zvijezda je svakako bila prekrasna Miss Tuning 2011. Mandy LangeRIJEKA Nakon Velikih jezera i Mallorce, ekipa njemačkog show-a Tuning world Bodensee stigla je i na Kvarner gdje ovog tjedna snimaju kalendar za 2012. godinu na kojem će spojiti lijepe žene, oktane nekih od najboljih tuning auta Europe i motiva ove regije.


Od 2004. godine se u okviru autosajma u njemačkom gradu Friedrichshafenu održava izbor ljepotica koje potom uz ove nabrijane aute postaju zaštitno lice vrlo traženog, i u Njemačkoj popularnog kalendara. O njegovu snimanju gotovo svakodnevno svoje čitatelje obavještavaju neki od najvećih njemačkih portala poput aol.de ili gmx.de, ali i on-line novinska izdanja časopisa Autobild, Focus, Taz i drugih. Ovaj spoj ljepote i oktana u srijedu je okupirao i prostore riječke Hartere. Ondje se snimalo doista umjetničku verziju Volkswagenovog Lupa koji je potpuno uređen na temu vuka. Nabrijani auto, vrijedan 51.000 eura, odlično se uklopio u scenografiju koju se začinili Halubajski zvončari, no zvijezda je svakako bila prekrasna Miss Tuning 2011. Mandy Lange. 


Za potrebe snimanja ekipa Tuning world Bodenseea je iz Njemačke dopremila četiri automobila među kojima su svi redom ovjenčani nagradama na raznim europskim tuning natjecanjima. Marc Maisch, glavni menadžer ovog projekta kazao je da su birane najatraktivnije lokacije, ali i one koje imaju najbolju priču. Za sada su odradili devet snimanja, i sve je prošlo – k’o po loju. 
– Uvijek nešto morate improvizirati, ali tu smo sve odradili bez ikakvih problema. Bez podrške domaćina to sigurno ne bismo mogli napraviti. Ova je regija stvarno odlična za ovakva snimanja upravo zbog toga što imate toliko različitih lokacija, od industrijske baštine, do prekrasnih plaža, otoka, kazao je Maisch dodajući kako je za fotografije zadužen fotograf Max Seam. Deveteročlanu ekipu ovih dana još očekuje, primjerice, fotografiranje uz rampu torpeda, uz krevet s baldahinom na plaži Medveja, uz kamenice i šampanjac u Dragi di Lovrana, na jahti u ACI marini u Ičićima, uz auto od pijeska na loparskoj plaži i motive Fjere u Rabu.