Treća sezona

THE VOICE Dečak, Vanna, Gobac i Savić čekaju nove pjevače. Zasad ih se prijavilo čak 2.000

Siniša Pavić

Foto: Darko Jelinek

Foto: Darko Jelinek

Od starih mentora tu je Ivan Dečak, a ostatak ekipe čine nova imena – Ivana Vrdoljak Vanna, Davor Gobac i Massimo Savić. Voditelji su isti kao i prethodnih sezona – Iva Šulentić i Ivan VukušićZAGREB – Slučajno li ne, u srijedu točno u podne, u podrumu Matice hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović konačno je objavila kandidaturu, dok je na Prisavlju, u studiju Anton Marti kompletno čelništvo HRT-a s ponosom najavilo novu, treću sezonu najpopularnijeg HRT-ova talent showa »The Voice Hrvatska«.


Rekli bi ljubitelji svega i svačega kako ništa nija slučajno, a s obzirom na nagli interes u Predsjednice za klapsko pjevanje, vjerojatno bi bili i u pravu.


No, posvetiti se na ovim stranicama valja showu u kojem je ovog puta poželjelo, pa se i prijavilo sudjelovati – 2000 kandidata! Nakon dva kruga predizbora, poziv da sudjeluje u snimanju audicija dobilo je njih 79. Oni će se boriti za to da im se prikloni i nakloni koji od mentora, pa da uz njegovu pomoć uče i uživaju u glazbi na putu preme osvajanju titule najljepšeg glasa Hrvatske.
Elem, menotori! Od onih starih tu je Ivan Dečak. Ostatak ekipe čine Ivana Vrdoljak Vanna, Davor Gobac i Massimo Savić! Četvorka se jučer i pojavila u studiju u kojem su ovaj čas radovi u punom zamahu, a sve da bi 7. prosinca kada kreće show, zablistao u punom sjaju.Snimanje treće sezone počinje za desetak dana, emitiranje 7. prosinca, a novog pobjednika dobit ćemo 22. veljačeZabavljač Gobac


I voditelji su isti, Iva Šulentić (javila se s juga Hrvatske videoporukom) i Ivan Vukušić. On je kratko i popričao s mentorima koji svi redom jedva čekaju da show počne. Vanna je prisnažila kako je mentorska ekipa ludilo, a zatim otišla i korak dalje zamislivši, ako ne i najavivši, svojevrstan bend sastavljen od mentorskog društva. Massimo je izrazio veselje što je mentor u showu u kojem se, ističe, i po njegovu završetku vodi računa o natjecateljima. Vukušićev spomen crvenih stolica, odnosno fotelja u kojima će mentori sjediti, potjerao je put Dečaka – onog koji se sa stolice ni treću sezonu ne da – voditeljsko pitanje žulja li ga stolica.– Stolica mi je bolja nego doma, kazao je na to Dečak. To, naravno, nije mogao odšutjeti Gobac kojeg su u startu apostrofirali kao onog od kojeg je očekivati da bude najzabavniji član žirija.– I meni je stolica OK, reče Gobac te natjera nazočne na smijeh.Pače, za onog neslužbenog dijela druženja lijepo je primijetio da »fotelja nije nasljedna, makar bila crvena«!


Mario Sedmak podsjetio je na svoju želju da – ima HRT »A-stranu«, da opet »Zvijezde pjevaju«, da vrati na ekran kviz »Tko želi biti milijunaš«. I dogodilo se, a da sve želje budu ispunjene, nedostaje još »The Voice«. Bruno Kovačević iskoristio je prigodu da pobroji ono što su, po njegovu mišljenju, jesenski programski aduti HRT-a. Spomenuo je, među ostalim, Milićev serijal o Kubi, Knjazove »Svjetske fešte«, Manjkasov dokumentarac o Franji Tuđmanu, »Generala« Vrdoljakova koji nas čeka u prosincu, talk show Daniele Trbović »5.com s Danielom«, kulinarski show »Kuhan i pečen«. A tu su, kako reče, i pripreme za predsjedanje Hrvatske Vijećem Europe, praćenje projekta Rijeka EPK 2020 te Olimpijske igre u Tokiju.Zahvala ljudima iza scene


Uglavnom, sve se čini da će biti u trećoj sezoni veselo, baram što se mentora tiče. Što se vrha kuće tiče, oni ne kriju da im je ovo ponajveći projekt jesenske sheme, a onda ni to da od njega očekuju sve ono što započinje s »naj«. Urednik redakcije Zabavnog programa Mario Sedmak vjeruje da će treća sezona biti malo drugačija od prve dvije; intrigantnija, zanimljivija…


– Čestitam cijeloj ekipi na njihovoj angažiranosti i motiviranosti i vjerujem kako ćemo uspjeti s najjačim formatom u svijetu, »The Voice«, rekao je Sedmak.Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić poručio je, urbi et orbi, kako je HRT najbolji kad su najveći projekti i najveći izazovi pred njime. A urednik svih programa HRT-a Bruno Kovačević kazao je kako je ljestvica dignuta visoko, pa kako je iza HRT-a ljeto kad je bio najgledanija televizija u nas, a onda i to kako je pred gledateljima topla, ugodna i lijepa jesen. Valjda i zato sva su trojica redom zahvalila svima angažiranima na ovom projektu, ljudima iz produkcije koji, kako je rečeno, od 1. svibnja do 31. prosinca nisu imali, niti će imati, nijednog slobodnog dana. Pri tom su otkrili da na »The Voiceu« radi upola manje ljudi nego prijašnjih sezona, što hoće reći da jedan radi za dvojicu. Pa su im se i naklonili, ljudima iza scene koji su »naredili« Vukušiću da prisnaži da zbog projekta i projekata svakim danom više piju – tableta za smirenje!Snimanje treće sezone počinje za desetak dana, emitranje 7. prosinca, a novog pobjednika dobit ćemo 22. veljače. Pobjednicu ili pobjednika predsjedničkih izbora dobit ćemo i ranije.