Poznate melodije

Operne arije očarale brojnu publiku na Matuljskim ljetnim večerima

Ana Marmilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin AničićMATULJI Vrsne glazbene umjetnice Diana Haller, Ivana Vrban i Anita Primorac održale su koncert klasične glazbe u matuljskom Amfiteatru. Gledalište su ispunili ljubitelji opere i klasičnog muziciranja.


Oduševile su okupljene poznatim melodijama: »Besame mucho«,»O sole mio«, »River flows in you«, »Habanera«, »Santa Lucia« i »Ribari« Vinka Coce. Bilo je tu i filmske glazbe poput teme Ennia Morriconea iz filma »Dobar, loš, žao« te »Speak softly love« iz filma »Kum«. Publika ih je nagradila dugotrajnim pljeskom i pozivom na bis za koji su odabrale završni song iz mjuzikla »Jalta, Jalta«, te pjesmu »Time to say goodbye«.


Ove se uspješne glazbenice poznaju još iz glazbene škole te su jako dobre prijateljice zbog čega je bilo još lakše odlučiti se na suradnju. Diana Haller ističe kako se upravo zbog prijateljstva još bolje razumiju kao glazbenici.
– Ljudi su oduševljeni i nagovaraju nas da dalje razvijamo naš program. Ovo nam je bio prvi zajednički koncert, a svakako se nadamo da nije i posljednji, ispričala je Diana Haller, inače najmlađa solistica opernog ansambla Državne opere u Stuttgartu. Prošle je godine pjevala u HNK Ivana pl. Zajca u operi »Giulio Cesare in Egitto«, a sljedeće godine na programu je opera »Norma« Vincenza Bellinija. Za dva tjedna u svojoj matičnoj kući u Stuttgartu pjeva ulogu Ivice u operi »Ivica i Marica«.