Akustika u Tunelu

Matt Epp za svirku nagrađen kunama, dolarima i eurima

Ivana Kocijan

Kanađanin je oduševio specifičnim »soulful folkom«, pitkim pop melodijama, ugodnom bojom glasa i smislom za humorRIJEKA » Puni Tunel preksinoć je ugostio kanadskoga glazbenika Matta Eppa. Šarmantnog pjevača kojeg opisuju kao jednog od najboljih kanadskih izvođača posljednjeg desetljeća u Rijeku je dovela prva epizoda druge sezone koncertnog programa Akustika u Tunelu koji je pak bio dijelom šestodnevnog »spektakla za oči i uši« što je u klubu pod prugom započeo prošlog petka. 


   Iza samoukoga glazbenika godine su turneja i nastupa na kojima je publiku širom svijeta oduševio specifičnim »soulful folkom«, pitkim pop melodijama, ugodnom bojom glasa i simpatičnim smislom za humor. Slično je bilo i na preksinoćnjem koncertu u Tunelu koji je protekao u izvrsnoj atmosferi. Fascinantni kanadski folk-rock glazbenik intimnu je svirku akustični koncert odradio uz pratnju basista Joela Couturea, inače člana njegovog pratećeg benda The Amorian Assembly. 


   Dvojici Kanađana to je bio prvi nastup u Rijeci, no budući da su u više navrata izjavili da se već osjećaju kao kod kuće te da bi se rado vratili, možemo se nadati da će u sklopu sljedeće turneje ponovo stati pred riječku publiku. Ulaz na koncert nije se naplaćivao, a Matt i Joel svirali su »na šešir« što znači da su ih posjetitelji novčanim prilozima nagradili nakon svirke. Sudeći po izdašnim nagradama u kunama, dolarima i eurima, kanadski je dvojac odradio i više nego uspješan nastup.