Večeri dalmatinske šansone

Kostrenjanka Nina Abramović Dimec najmlađa sudionica Večeri talijanske kancone u Šibeniku

Ivana Kocijan

Nina Abramović Dimec prvi put nastupa u Šibeniku

Nina Abramović Dimec prvi put nastupa u Šibeniku

Za sudjelovanje u ovom prestižnom festivalu trebam zahvaliti direktoru Branku Viljcu. Jako sam mu zahvalna što ima vjeru u mene i što mi je dao priliku da pjevam uz bok najpoznatijih hrvatskih izvođača, rekla je Nina Dvadeset i druge Večeri dalmatinske šansone započet će u petak kada je na rasporedu Večer talijanske kancone. U sklopu tog programa predstavit će se dvadeset i pet izvođača, među njima i neke od mladih dama koje smo spomenuli u prvom dijelu teksta.


Stefany će tako izvesti pjesmu »Lontano dagli occhi«, Mia Negovetić otpjevat će »Per dire di no«, a Nina Kraljić »La solitudine«. Večer će otvoriti Tina Vukov izvedbom pjesme »Vedrai che poi (Vraćam se)«.


Riječ je o talijanskoj verziji pjesme zbog koje se Arsen Dedić prije točno pola stoljeća posvadio sa Splitskim festivalom, nakon čega tamo nikad više nije nastupio. Pjesma će prvi put nakon 50 godina, biti izvedena u njegovu rodnom gradu.


Nina Abramović Dimec


Nina Abramović Dimec

Najmlađa sudionica Večeri talijanske kancone bit će Nina Abramović Dimec, talentirana 14-godišnjakinja iz Kostrene, koja će otpjevati pjesmu »Come saprei« kojom je Giorgia pobijedila na Sanremu 1995. godine. Bit će joj to prvo sudjelovanje u ovom festivalu.


– Za sudjelovanje u ovom prestižnom festivalu trebam zahvaliti direktoru Branku Viljcu. Jako sam mu zahvalna što ima vjeru u mene i što mi je dao priliku da pjevam uz bok najpoznatijih hrvatskih izvođača. On je izabrao pjesmu koju ću izvesti i nije mogao bolje izabrati. Pjesma je prekrasna i vrlo zahtjevna te mi predstavlja veliki izazov, ali izazove volim. Taj nastup mi znači jako puno jer će mi dati priliku da se predstavim šibenskoj publici i gledateljima Hrvatske radiotelevizije. Jako se veselim pjevati uz festivalski orkestar jer je to za mene sasvim novo iskustvo (do sada sam većinom pjevala uz matrice), rekla nam je Nina dodavši kako o nastupu u natjecateljskom dijelu Šibenskog festivala još nije razmišljala jer ne voli planirati unaprijed, ali ne isključuje tu mogućnost.


Učenica 8. razreda Osnovne škole Pećine koju smo upoznali prije četiri godine u prvoj sezoni »Zvjezdica«, trenutno nema puno nastupa jer je to njena želja.


– U jednom ih je razdoblju bilo jako puno i više nisam u njima uživala. Sada imam nekoliko nastupa godišnje za koje se stignem dobro pripremiti i u kojima uživam. Ovog ljeta ću tradicionalno pjevati za Dan Grada Crikvenice na procesiji (u tome uživam svake godine), a do kraja godine u planu je još božićni koncert, rekla je.


U riječkom kazalištu Nina je zadnjih godina nastupala u predstavama »Snježna bajka 2«, »Ba(j)ke nisu krive«, Čarobnjak iz Oza… Kako kaže, u glumi i pjevanju jako uživa i u tome se baš pronašla.


– Što se planova za dalje tiče, ne planiram puno jer nikada ne znamo što nam život nosi. Samo znam da želim i dalje uživati u pjevanju i glumi, zaključila je.