Zagrebački art rockeri

Boa u Tvornici slavi 35. rođendan

P. N.

Usudio bih se reći da je ovo do sad najbolja verzija BOE koja zvuči bolje nego ikad, kaže Mladen PuljizGrupa Boa, kultni zagrebački art rock bend će u Tvornici kulture 25. ožujka proslaviti tri i pol desetljeća od objave prva dva albuma – istoimenog prvijenca te nasljednika »Ritam strasti«.


Ta su dva studijska izdanja iznjedrila vrhunske, u vrijeme objave provokativne pjesme kao što su »Milion, »Sela gore«, »Živjeti od mraka«, ali i plesne hitove poput »Jer ljubav je« i »Ljudožder«.


Boa, nastala na temeljima koje su postavili velikani kao što su Genesis, David Bowie, Roxy Music i ostali, s koncertnim aktivnostima započela je davne 1979. godine, a 1981. u ograničenoj nakladi objavljuje svoj prvi, istoimeni album.
Stoga većina fanova, a i sami članovi benda predvođeni Mladenom Puljizom i Slavkom Remenarićem, kao godinu svog diskografskog početka smatra 1982., kad je objavljen i »Ritam strasti«, pravi dragulj hrvatske glazbene baštine. Iste godine Boa je na temelju glasovanja objavljenog u tadašnjem časopisu Džuboks dobila titulu najperspektivnijeg benda.


Uz naglasak na svoja prva dva albuma, Boa će 25. ožujka sa svojom publikom oživjeti i ostale slavne trenutke svoje bogate karijere među kojima su hitovi poput »Svi tvoji poljupci« i »Tako lijepa«, pjesme koje su obilježile cijelu generaciju ljubitelja glazbe.


Bend je u odličnom raspoloženju i još boljoj sviračkoj formi, a to potvrđuje i frontmen Mladen Puljiz, koji komentira:


„Usudio bih se reći da je ovo do sad najbolja verzija BOE koja zvuči bolje nego ikad. Također, mislim da je Tvornica kulture idealno mjesto za nas. Kad sam zadnji put tamo nastupao, osjetio sam duh Kulušića“