U Art-kinu Croatia

Riječka premijera filma ”Mali”: Kriminalistička drama prožeta crnim humorom

Kim Cuculić

Foto R. Brmalj

Foto R. BrmaljRIJEKA U Art-kinu Croatia večeras je održana riječka premijera filma »Mali« Antonija Nuića, pobjednika prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. U srpnju prošle godine »Mali« je trijumfirao na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala, osvojivši Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu arenu za specijalne efekte. Međunarodna premijera uslijedila je na filmskom festivalu u Sarajevu. Riječ je o kriminalističkoj drami prožetoj crnim humorom, u kojoj otac nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru čini sve kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom. 


Film je svojevrsni nastavak trećeg dijela kultnog omnibusa »Seks, piće i krvoproliće« o četirima strastvenim navijačima Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš, a kao nova snaga ekipe javlja se Franjin sin Mali kojega glumi izvrsni Vito Dijak, sin glumca Franje Dijaka. 


Uloge u filmu tumače i Robert Ugrina, Živko Anočić, Iva Babić, Ksenija Marinković i Paško Vukasović. Kostimografkinja filma je Morana Starčević, Nedjeljko Mikac autor je scenografije, a skladatelj je Hrvoje Štefotić. Montažu potpisuje Marin Juranić, a za fotografiju je zaslužan  Radislav Jovanov Gonzo. Producenti filma su Boris T. Matić i Lana Matić. »Mali« je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom.