Podcjenjivanje

Organizatori Oscara odustali od dodjele dijela nagrada u vrijeme dok u TV prijenosu idu reklame

Hina

Reuters

ReutersOrganizatori svečanosti dodjele filmske nagrade Oscar odustali su u petak od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tijekom izravnog televizijskog prijenosa 24. veljače, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski režiseri i glumci te drugi filmski radnici.


Akademija za filmsku umjetnost i znanost priopćila je kako je »primila povratne informacije« od svojih članova te će sve 24 nagrade biti predstavljene u izravnom prijenosu.


Ranije ovog tjedna, Akademija je objavila da će Oscari za najbolju kinematografiju, montažu, kratke filmove i šminku/ frizuru biti predstavljeni tijekom reklama televizijskog prijenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitirani kasnije u izravnom prijenosu.
Time se željelo prijenos dodjele Oskara učiniti kraćim i privući publiku, budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dosegnula najnižu razinu.


No, u otvorenom pismu, koje su potpisali režiseri Martin Scorsese i Spike Lee, glumci Robert de Niro i George Clooney, te više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, optužuje se akademiju da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tih poslovima.