Druženje fanova

May The 4th: Ponesi Silu sa sobom i proslavi Star Wars Day

Ivana Kocijan

Darth Vader i Stormtrooperi oduševili Puljane u centru grada / Snimio D. Memedović

Darth Vader i Stormtrooperi oduševili Puljane u centru grada / Snimio D. Memedović

Druženje fanova popularne filmske franšize bit će održano i u Rijeci, ove nedjelje u ex-Bernardiju. Tamo će od 13 sati biti održan prvi #hanyolo Rijeka, susret ljubitelja svega vezanog uz Star WarsMay the 4th, ili u hrvatskoj varijanti Međunarodni dan Ratova zvijezda, sutra će biti proslavljen i u Lijepoj Našoj. May the 4th (4. svibnja), dan koji je posvećen motu jedija »May the Force be with you«, proteklog vikenda obilježen u Puli, na velikoj cjelodnevnoj manifestaciji u organizaciji udruge Zaigrana koza koja je povezala dva zanimljiva događanja u jedan veliki »event« pod imenom Međunarodni dan društvenih igara 2016: Star Wars.


Super zabava


Star Wars Day sutra će proslaviti i udruga Star Wars Hrvatska koja će ga obilježiti u Zagrebu, izlaskom u kostimima u središte grada gdje će zabavljati prolaznike uz obavezno fotografiranje.


– Dođi i ti, obuci Star Wars majicu ili kostim ako ga imaš, ponesi lightsaber ili barem Silu sa sobom i pridruži se super zabavi na zagrebačkom glavnom trgu – poručuju iz udruge.
Druženje fanova popularne filmske franšize bit će održano i u Rijeci, ove nedjelje u ex-Bernardiju. Tamo će naime od 13 sati nadalje biti održan prvi #hanyolo Rijeka, susret ljubitelja svega vezanog uz Star Wars.


– Volite »Star Wars« i samo vam je »Star Wars« na pameti, ali su svi oko vas puni nerazumijevanja i ne žele vas trpiti, je li tako? Zato smo mi tu! Ne budite solo, dođite na #hanyolo, poručuju organizatori ovog zanimljivog besplatnog događanja.


Za male i velike


Sve ljubitelje »Ratova zvijezda« u nedjelju u ex-Bernardiju očekuje bogat i raznovrstan program, primjerice radionica 3D printanja za Ewokse koju provodi Lab GKR Gradske knjižnice Rijeka. Iako je namijenjena djeci u dobi od 10 do 14 godina, to ne znači da svi ostali, mlađi i stariji, ne mogu proviriti na nju i doznati kako im pred očima raste omiljeni Star Wars lik ili predmet.May the 4th sutra će biti obilježen i u River Pubu gdje će biti održan drugi Star Wars kviz u organizaciji riječke udruge 3. zmaj.


– Proslavite s nama rođendan udruge i međunarodni Star Wars Day prigodnim kvizom, a bit će i prigodnih nagrada. Skupite ekipu, prijavite se i May the Fourth (i Force) be with you! Prijavljujete se u inbox na našoj FB stranici, a ekipe mogu biti sastavljene od 3 do 5 osoba, poručuju iz Rivera.Prijave za radionicu primaju se u inbox Facebook stranice Star Wars #hanyolo Rijeka. U planu je i strip-radionica Dore Vukičević za djecu i odrasle, kao i debata na kojoj će debatni klub Dom mladih raspravljati o tezi »Jedi Order kao vodilja moralnih vrijednosti je opravdan«. Posjetitelje očekuju i predavanja – Etika i racionalnost u SW, Predstavljanje Expanded Universea, Arhetipska simbolika vizualnih motiva Star Wars filmova, a moći će se okušati i u igranju sabacca, poznate igra na kojoj je Han Solo osvojio legendarnog Millenium Falcona.


Zaljubljenike u »Ratove zvijezda« očekuju i igre za igraće konzole, tabletop igre, kviz u Jeopardy! formatu, Lego izložba Luke Likera, razni Star Wars izlagači te mnogi drugi sadržaji.


– Ekipe će imati do četiri člana, a zabava će biti neizbježna! Prijave primamo u inbox na Star Wars #hanyolo Rijeka, kažu organizatori i dodaju kako najbolje očekuju i super nagrade.