Za kolekcionare

Maska Dartha Vadera i naočale Harryja Pottera na aukciji: Cijene su astronomske

Hina

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Rijetki primjerci sa filmskih setova postići će astronomske cijene.HINA – Rijetka maska i kaciga Dartha Vadera nošene u jednom od ranijih filmova “Ratovi zvijezda”, bit će ponuđene na dražbi kasnije ovoga mjeseca zajedno s naočalama Harryja Pottera. Na dražbu idu i dva kostima iz “Titanica” koje su nosile zvijezde Kate Winslet i Leonardo DiCaprio, te kostim Dorothy iz “Čarobnjaka iz Oza”.


Procjena je da će maska i kaciga Dartha Vadera biti prodane za 250.000 do 450.000 dolara, što znači da bi mogle postići jednu od najviših cijena ikada za primjerke iz kolekcije “Ratovi zvijezda”. Aukcijska kuća “Profiles in History” navodi da su maska i kaciga nošene na setu epizode “Imperija uzvraća udarac”. Nosio ih je britanski glumac David Prowse, koji je fizički glumio zlikovca u prva tri filma znanstvenofantastične sage. Darthu Vaderu glas je posudio glumac James Earl Jones, prenosi HINA.


“Bilo što iz originalne trilogije krajnje je teško naći”, izjavio je Brian Chanes iz aukcijske kuće.
Očekuje se da će naočale koje je nosio Daniel Radcliffe u prvom filmu “Harry Potter i Kamen mudraca” iz  2001. postići cijenu od oko 30.000 dolara.


Lunarno vozilo koje je vozio glumac Sean Connery u filmu o James Bondu “Dijamanti su vječni” iz 1971. procjenjuje se na 600.000 dolara.


Crno-bijela haljina koju je nosila dvojnica Judy Garland u “Čarobnjaku iz Oza” 1939. mogla bi biti prodana za iznos od 350.000 do 500.000 dolara. 


Na dražbi 25. i 26. rujna u Los Angelesu također će biti ponuđeni predmeti iz filmova “Alien,” “King Kong,” “Zvjezdane staze” i  “Operacija Svemir”.