Art-kino

Filmski klub 54+ gleda francusku uspješnicu Nedodirljivi

Portal Novilist.hr

Prizor iz filma

Prizor iz filmaRIJEKA Članovi i članice Filmskog kluba 54+ u lipnju se druže u Art-kinu uz proslavljenu francusku komediju Nedodirljivi, snimljenu prema istinitom događaju o prijateljstvu dvojice muškaraca koji se nikad nisu trebali sresti. Projekcija je zakazana za srijedu, 26. lipnja u 19 sati, a članovima kluba ulaz je slobodan.


Film Nedodirljivi, redateljskog dvojca Nakache-Toledano, snimljen je prema istinitoj priči dvojice posve oprečnih muškaraca i njihovom neočekivanom prijateljstvu. Nakon nesreće u skoku padobranom, bogati aristokrat Philippe (François Cluzet) ostaje posve nepokretan.


On zaposli Drissa (Omar Sy), mladića iz siromašnog kvarta koji je nedavno pušten iz zatvora, da postane njegovim osobnim asistentom. Dva suprotna svijeta sudarit će se i međusobno oduševiti, a iz njih će se izroditi neočekivano i istodobno ludo, smiješno i nepokolebljivo prijateljstvo. Jedinstvena je to veza iz koje frcaju iskre i koja će učiniti Philippea i Drissa nedodirljivima. 
Članovi i članice Filmskog kluba 54+ svoje besplatne ulaznice mogu podići na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati, a upis novih članova moguć je na istom mjestu u isto vrijeme, uz predočenje osobne iskaznice kojom se potvrđuje da budući član ili članica ima 55 godina ili više (što je jedini uvjet za učlanjenje).


Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice.


Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.