Nakon Igre prijestolja...

Dolazi li ženski James Bond? Emilia Clarke izrazila želju za novom ulogom

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

Navedena ideja i nije toliko neobična kada uzmemo u obzir da je, na primjer, Doctora Whoa nedavno utjelovila glumica Jodie WhittakerDaniel Craig spreman je posljednji put odigrati ulogu najpoznatijeg špijuna na svijetu u nadolazećem filmu “No Time to Die”, nakon što je prvi put Bonda glumio još 2006. godine u filmu Casino Royale. Zbog toga su već krenula nagađanja o tome tko bi mogao preuzeti ulogu Jamesa Bonda, a najčešće se spominju Idris Elba i Cillian Murphy. 


Ali sada se u cijelu priču ubacila poznata glumica koja je utjelovila lik kraljice Daenerys Targaryen u HBO-ovoj Igri prijestolja. Clarke je izjavila kako bi bila vrlo sretna ako bi mogla glumiti žensku verziju tajnog agenta 007. 


U intervjuu kojega su prenijeli američki mediji, glumica je upitana ako je ikada razmišljala o tome da odigra ulogu Bonda. Na to je entuzijastično odgovorila: “Da! Naravno! Dovraga da! James Bond je jedan od onih franšiza koji nikada nije previše cool. Doslovno biste mogli napraviti bezukusnog Jamesa Bonda i on bi svejedno bio cool.”
Navedena ideja i nije toliko neobična kada uzmemo u obzir da je, na primjer, Doctora Whoa nedavno utjelovila glumica Jodie Whittaker, a inače je ta uloga uvijek bila rezervirana za muškarce. I prošli James Bond, Pierce Brosnan, podržao je ideju ženskog Bonda rekavši kako bi to zasigurno bilo zanimljivo i osvježavajuće.