Ukinuta vozačka

Bježao policiji čineći niz prekršaja, a kad se zaustavio i dao u bijeg pješice, neosiguran auto udario u policijski

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Dobio kaznu zatvora od 20 dana i ukupnu novčanu u iznosu od 3.590 eura



U Sesvetama je 50-godišnjak je upravljao automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, a na raskrižju Trakošćanske i Bistričke ulice nije postupio po naredbi policijskih službenika da se zaustavi već se udaljio i čineći niz prometnih prekršaja nastavio vožnju prema Varaždinskoj cesti.


Dolaskom do kućnog broja 33 zaustavio je svoje vozilo te se pješice dao u bijeg, dok zaustavljeno vozilo nije osigurao da samo ne krene s mjesta zaustavljanja.


Uslijed takvog postupanja, njegovo vozilo oštetilo je službeno policijsko vozilo što također nije spriječilo muškarca da nastavi bijeg.




Međutim, policijski službenici sustigli su ga te uz uporabu sredstava prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje uhitili.


Naknadno je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje odnosno za vrijeme dok mu je izrečena mjera ukidanja vozačke dozvole radi prikupljenih negativnih bodova.


Zbog odbijanja testa na opojne droge vozač je smješten u zdravstvenu ustanovu, a nakon završetka hospitalizacije je uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud.


Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 20 dana kao i ukupna novčana kazna u iznosu od 3.590 eura.