TURNIR POD OBRUČIMA

Košarkaški veterani iz pet zemalja odmjerili snage u Crikvenici

Robert Šimonović

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec



CRIKVENICA – Košarkaški veterani iz pet zemalja ovog su vikenda u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani započeli nadmetanja pod obručima. Riječ je o 34. po redu međunarodnom turniru veterana u košarci “Old Stars Zagreb 2023.”, najvećem i najdugovječnijem regionalnom veteranskom košarkaškom turniru. Kako nam je otkrio glavni tajnik Organizacijskog odbora turnira Ivica Šubat, prijavljeno je preko 20 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, BiH i Srbije, odnosno više od 300 sudionika.


– Prvo izdanje turnira održalo se kao popratna manifestacija Europskog prvenstva 1989. godine u Zagrebu, kad je legendarni zagrebački košarkaški djelatnik Dragutin Drofenik okupio skupinu suradnika koji su činili organizacijski odbor i pokrenuli turnir. Od tada pa do danas turnir je održan 33 puta u nekoliko hrvatskih gradova, a čak 13 puta je održan u Crikvenici. U suradnji s upravom Košarkaškog kluba Crikvenica, podršku Grada Crikvenice i Turističke zajednice grada Crikvenice, i ove smo godine uspjeli turnir dovesti u Crikvenicu, što je iznimno važno, jer osim sportskog, turnir ima velik promidžbeni i gospodarski značaj. Radi se o tristotinjak košarkaša i košarkašica koji su na glasu kao “dobri potrošači”, i koji su u Crikvenicu došli zajedno sa svojim obiteljima te na taj način upisali velik broj noćenja u doba predsezone, kazao je Šubat.


Uz nadmetanja na parketu Gradske sportske dvorane i sportske dvorane OŠ Zvonka Cara, turnir je donio i zabavnu Košarkašku noć u novouređenom lounge baru Sabbia, gdje su nastupili popularni Extra Robi & Prco.