Vremenska prognoza

Dobra je vijest da će biti sve toplije i da će kiše biti znatno manje. Loša da će padati skoro svaki dan

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Na Jadranu sunčanije i toplije nego proteklih dana uz lokalne pljuskove, u subotu vjerojatnije na sjeveru, a u nedjelju na jugu



Idućih dana će biti sve toplije, ali na svakodnevne oborine treba i dalje računati.


“Slijedi postupno smirivanje vremena, uz sve više sunčanih sati i zatopljenje pa će za vikend te početkom sljedećeg tjedna temperatura nerijetko biti i oko 24 °C. No, još će lokalno biti kiše, najčešće u obliku pljuskova, ali kratkotrajnih i s količinom znatno manjom nego proteklih dana. Na sjevernom Jadranu i dalje treba računati na buru, uglavnom umjerenu do jaku.”, kaže za HRT meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak.


U četvrtak će još u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno, povremeno s kišom. Uz povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar bit će razmjerno svježe za doba godine, uglavnom s temperaturom između 13 i 16 °C.




U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, ali uglavnom bez oborina. Ipak, još malo kiše može pasti na Banovini i u Posavini. Na krajnjem sjeveru prema kraju dana moguća su sunčana razdoblja. Temperatura većinom između 10 i 15 °C.


Još malo svježije bit će u gorskim krajevima, uz prevladavajuće oblačno vrijeme, te mjestimičnu kišu, količina znatno manjih nego proteklih dana. Sunčanije će biti na sjevernom Jadranu uz umjerenu do jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu, pa će i more biti umjereno valovito i valovito.


Djelomice sunčano bit će na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije, gdje poslijepodne može biti ponekog pljuska. Umjerena, na sjeveru i jaka bura će oslabjeti, a danju će prema otvorenom zapuhati sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Poslijepodnevna temperatura zraka između 19 i 23 °C.


Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Uz djelomice sunčano vrijeme još neće biti posve stabilno pa su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina.”


“Sljedećih dana na kopnu djelomice sunčano i postupno toplije, za vikend uz temperaturu i do 24, 25 °C. No neće biti posve stabilno pa je lokalno moguća kratkotrajna kiša, pa i u obliku ponekog pljuska. I na Jadranu sunčanije i toplije nego proteklih dana uz lokalne pljuskove, u subotu vjerojatnije na sjeveru, a u nedjelju na jugu.”, prognozirala je za HRT meteorologinja.