Elegantno i zavodljivo

Zaglađena kosa apsolutni je hit, evo kako je postići

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Elegantno zalizana kosa je trend frizura ove sezone

Hailey Bieber, Kendall Jenner ili Leni Klum, sve ove dame obožavaju zalizanu kosu, a i mi također! Teško da je ijedna frizura toliko raznolika, prikladna za svakodnevnu upotrebu, a u isto vrijeme elegantna.


Bilo na modnim pistama, crvenom tepihu, na ulici ili na društvenim mrežama – elegantno zalizane frizure vidimo posvuda. Ali što stoji iza trenda? Prevedeno s engleskog, “Sleek” znači nešto poput “glatko” ili “podatno”. Iza nje stoje frizure koje blistaju svojom perfekcionizmom. Nema dlaka koje strše, nema kovrčanja, sve je na svom mjestu. No ono što na prvu može zvučati komplicirano zapravo nije tako teško stvoriti kod kuće. Osnova izgleda savršeno je izravnana kosa i proizvodi za oblikovanje koji učvršćuju kosu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Florian Ferino (@florianferino)



Postoje mnoge varijacije stila. Kosa se može nositi zaglađena i raspuštena, vezana u zalizani rep ili (najpopularnije) u uglađenoj punđi. Kao što joj naziv sugerira, zaglađena kosa je ravna. Bez prirodnih kovrča, bez valova, bez kovrčavih pramenova. Sa zalizanim stilom, kosa leži što bliže glavi. Upravo zahvaljujući tome ove frizure izgledaju tako podatno i imaju odličan sjaj.. Budući da većina nas prirodno ima barem malo kretanja u kosi, isplati se upotrijebiti peglu prije upotrebe gela, voska za kosu, pjene i sličnih preparat koji nam služe da ukrote kosu.


Dakako, prije korištenja sušila za kosu, pegle za kosu, glačala za kovrče itd., uvijek trebate koristiti zaštitu od topline. Najbolje što ovdje možete učiniti je proizvod koji također sadrži komponentu protiv kovrčanja koja pomaže u održavanju kose. Nanesite sredstvo za zaštitu od topline na vlažnu ili suhu kosu i dobro ga iščetkajte kako biste ga ravnomjerno rasporedili.


Pazite da sušilo za kosu i glačalo za kosu nisu prevrući. Optimalna temperatura za oblikovanje je oko 180 stupnjeva Celzijevih.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli FASHION | BEAUTY | TRAVEL (@anunanna)



Ako koristite peglu, vaša bi kosa trebala biti 100 posto suha. Ravnate li ju dok je mokra, oštećujete strukturu kose. Prije ravnanja kosu podijelite na nekoliko dijelova kako biste mogli ići pramen po pramen. Ne birajte predebele pramenove, jer samo tako ćete osigurati da svaka pojedina vlas bude savršeno glatka. Također provjerite je li vaša kosa dobro raščešljana i bez čvorova prije ravnanja. Prilikom četkanja ili ravnanja, budite nježni, izbjegavajte povlačenje kose i nikada ne zagrijavajte kosu dulje nego što je potrebno.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Selena Gomez (@selenagomez)



Visokokvalitetna pegla za glačanje neophodna je za glatki izgled kose. Peglom za ravnanje svoju kosu optimalno pripremate za dotjeran izgled. Zaglađuje strukturu kose i čini rezultat stiliziranja još savršenijim. Za fiksiranje frizure potreban vam je gel za kosu, vosak za kosu ili pjena. Obratite pozornost na to koji proizvod najbolje odgovara vašem tipu kose i razmislite o rezultatu koji želite. Gel za kosu osigurava dramatičan izgled mokre kose. Vosak za kosu jako je dobar za ukroćivanje dlačica, ali look ipak ostaje prirodan i ne postaje ljepljiv. Pjena se može jako dobro koristiti za gustu, neposlušnu kosu, ali treba je dobro očetkati kako pramenovi ne bi postali tvrdi i slijepljeni.


Na vama je da odaberete želite li raspuštenu kosu ili pak frizuru skupljenu u visoki rep ili pundžu, ali najbitnije je da kosa bude u potpunosti zalizana uz glavu!