Stiliziranje kose

Zašto je sprej za zaštitu od topline neophodan i kako ga koristiti?

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ako ga ne koristite, trebali biste definitivno razmisliti o uvođenju istog u rutinu stiliziranja i njege kose

Koristite li sprej za zaštitu od topline kada oblikujete kosu peglom, figarom ili ju pak fenirate? Ako ne, trebali biste definitivno razmisliti o uvođenju istog u rutinu stiliziranja i njege kose, a u nastavku teksta donosimo i zašto!


Kako djeluje sprej za zaštitu od topline?


Sprej za zaštitu od topline namijenjen je zaštiti kose od oštećenja uzrokovanih izravnim izlaganjem toplini od pegle za kosu, figara, fena ili bilo kakvog drugog uređaja za toplinsko oblikovanje kose.


Najčešće se nalazi u obliku spreja (a može se pronaći i u obliku kreme ili balzama) koje nije potrebno ispirati, te ga je potrebno nanijeti na vlažnu kosu prije samog početka stiliziranja.


Logika djelovanja spreja za zaštitu od topline je takva da nanošenjem stvara zaštitni sloj na pramenovima kose koji djeluje kao barijera između same kose i topline alata za oblikovanje kose što pomaže u usporavanju provođenja topline i potiče njenu ravnomjernu raspodjelu u kosi.


Bitno je za naglasiti da takva sredstva ne mogu obećati potpunu zaštitu od topline, ali mogu utjecati na smanjenje toplinskog oštećenja kose.


Koje su prednosti korištenja?


Prednosti sprejeva za zaštitu od topline, osim one očite su sprječavanje gubitka vlage u kosi stvaranjem zaštitne barijere, što održava kosu zdravom i njegovanom.


Također, mnogi takvi sprejevi sadrže hranjive i regenerirajuće sastojke koji pomažu u vraćanju vlage kosi, te isto tako potpomažu u smanjenju frizza.


U konačnici, utječu povoljno na olakšano i učinkovitije oblikovanje kose.