Prva liga kuglačica

Kuglačice Mlake deveti put najbolja ekipa Hrvatske: “Pokazale smo tko je gazda kada je u pitanju domaća liga”

Zlatko Horvat

Kuglačice Mlake s trenerom Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem/Foto A. KRIŽANEC

Kuglačice Mlake s trenerom Tončijem Mikcem i Loresom Agotićem/Foto A. KRIŽANEC

Tonči Mikac, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza i trener Mlake, imao je lijepu dužnost. Svojim igračicama je oko vrata stavio zlatne medalje za šesti naslov prvakinja u nizu, predavši trofej Ani Jambrović



RIJEKA  Tonči Mikac, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza i trener Mlake, imao je lijepu dužnost. Svojim igračicama oko vrata je stavio zlatne medalje za šesti naslov prvakinja u nizu. Osmi trofej u posljednjih devet sezona i ukupno rekordni deveti u povijesti hrvatske lige uručio je Ani Jambrović, jednoj od nositeljica igre Tigrica, koja u posljednje vrijeme ne nastupa jer očekuje prinovu. Ana je došla uveličati feštu sa suigračicama, koje su neporažene zaključile sezonu.


Igračicama porečke Istre Mikac je uručio trofej i medalje za treće mjesto. Istra je jedini sastav koji je izbjegao poraze protiv Mlakarica. Nakon remija u Poreču odnijele su bod i iz Rijeke, koji ništa nije promijenio. No, kako bi u rubrici poraza ostala nula, pobrinula se Anamarija Grdić u posljednjim hicima, spasivši bod, nakon što su uvijek standardne Valentina Gal, Anita Mehesz i Venesa Bogdanović donijele bod.


Serija uspjeha


Venesa Bogdanović šestu je sezonu u sastavu Mlake, upravo kada je i krenula trofejna serija Tigrica.




– Ova je sezona bila problematična, svaka je cura imala svojih briga, ali ipak smo uspjele obraniti titulu tri kola prije kraja. Pokazale smo tko je gazda kada je u pitanju domaća liga – kaže Venesa Bogdanović, Ogulinka u sastavu Tigrica.


Trener Tonči Mikac je imao širok sastav, koji je odjednom ostao na šest igračica.


– Većinu utakmica igrale smo sa šest igračica. Došle smo do razine kada smo bile svjesne da nas je šest i mislim da nas je to još više vuklo naprijed da se potvrdimo, da ne izgubimo, već da sve damo maksimum.


Tigrice vuče jedno veliko zajedništvo, iako su došle iz Koprivnice, Ogulina, Mađarske…


– Cure su odlične. Na neki način sam s njima u ovih šest godina odrasla. Zadovoljna sam svojim nastupima, iako bi se neki dali popraviti. Kako je krenulo, sezona je dobro prošla.


Venesa je, kako to obično ide, u kuglanju završila sasvim slučajno.


– Prijateljica je došla do mene, rekla da uzmem tenisice, bočicu i vodu. Otišle smo na kuglanu… Ona danas više ne igra, što mi je jako žao, ali mi je drago što je mene uvela u taj svijet.


Varaždin


Ogulinka je osvajala trofeje s Mlakom, postala je i reprezentativka, osvajačica svjetske bronce u miksu lani u Estoniji. Sada je čeka i Europsko prvenstvo u Varaždinu od 14. do 28. svibnja.


– Idućeg vikenda počinju pripreme. Bit će naporno, morat ćemo se potruditi jer kao što imamo cilj u klubu tako imamo u reprezentaciji. Hrvatska je uvijek među prva tri mjesta, to dovoljno potvrđuje nas kao igračice i kao reprezentaciju.


Tajna uspjeha Mlakarica? Rad i samo rad.


– Ako odam tajnu, tada će je svi znati pa će ići našim stopama, ha, ha, ha.. Tu je trener Mikac, koji nas stvarno korigira, ne dopušta nam opuštanje, uvijek je tu, nad glavom, što je dobro i pohvalno jer nas na taj način gura naprijed. Mikac je svjestan svega, tko je u kakvom stanju i svakoj pristupa drukčije. To je najvažnije, kao što je važno da se mi kao igračice dobro osjećamo. Cijela ekipa je kao jedna zajednica. To smo bezbroj puta pokazale i tako će ostati do kraja. Ovdje se više ne radi ni o utakmicama, mi smo jedna mala obitelj. To je razlog zašto smo tu gdje jesmo.


Rijeka – Istra 1:1

Susret 18. kola Prve lige kuglačica: Rijeka – Istra 1:1 (4:4, 11.5:12.5, 3.417:3.459). Rezultati: Sinković – Liović 0:1 (0:4, 517:602), Gal – Pavlaković 1:0 (2:2, 599:591), Mehesz – Oplanić 1:0 (2.5:1.5, 562:519), Bogdanović – D. Štetić 1:0 (3:1, 593:579), Pavlic – Nanić 0:1 (1:3, 584:617), Grdić – Zajec 1:0 (3:1, 562:552).


Ostali rezultati: Kustošija – Siscia 6:2, Split – Podravka 5:3, Osijek ‘97 – Rijeka 7:1, Zagreb – Ogulin 7:1. Poredak: Mlaka 34, Kustošija 27, Istra 24, Zagreb 20, Podravka 19, Split 16, Rijeka 14, Osijek ‘97 10, Siscia 9, Ogulin 7 bodova.