Dva lica

Orijent remijem protiv Vukovara nije ispunio zacrtani cilj, ali ima i nekih dobrih vijesti u redovima Krimejčana

Ivan Volarić

Filip Zrilić/M. GRACIN

Filip Zrilić/M. GRACIN

Moramo dobro pogledati ono što smo radili u drugom poluvremenu i nastojati to preslikati na iduće utakmice - kaže trener Crvenih Fausto Budicin



RIJEKA Fausto Budicin spada u red rijetkih trenera koji neće nakon utakmice prodavati maglu i demagoškim izjavam prikrivati slabosti u igri svoje momčadi. Trener Orijenta uvijek nastoji objektivno sagledati utakmicu i igru svoje momčadi pa tako ni dopadljivi remi bez golova protiv Vukovara nije bio izuzetak.


– Ako sagledamo cijelu utakmicu, oni su bili puno bolji u prvom, a mi malo bolji u drugom poluvremenu – započeo je Budicin. – Na kraju je podjela bodova realna, iako moram naglasiti da smo prespavali prvu dionicu utakmice. Imali smo previše indisponiranih igrača, a kada je tako, onda se moram zapitati što nije bilo dobro u pripremi utakmice ili izboru igrača. Srećom, imali smo odličan impuls s klupe, malo smo modificirali raspored. No, ono što je bilo ključno bio je stav. Imali smo drugačiji stav, bili smo poduzetniji i pružili smo dobru predstavu. Utakmica je bila kvalitetna, a nedostajali su samo golovi. Nismo ispunili cilj, jer cilj je bila pobjeda, ali moramo iz ove utakmice uzeti ono što je bilo dobro kako bismo u trećem krugu ostvarivali bolje rezultate.


Remiji bez golova mogu se razlikovati. To pokazuje ova utakmica u odnosu primjerice na onu s Croatijom iz Zmijavaca, gdje Orijent praktički nije priredio ozbiljniju priliku protiv osjetno skromnijeg suparnika od Vukovara.




– Trebamo čestitati dobroj momčadi Vukovara. Lopta nam je bila naklonjena u prvom poluvremenu gdje oni nisu iskoristili prilike koje smo im darivali. Bili smo u tom razdoblju u nokdaunu, kao da smo čekali nam zabiju gol. Plan je bio zatvoriti centralu, oduzeti im loptu na bokovima i onda prijetiti kroz tranziciju. Međutim, nismo dobivali duele, njihovi stoperi bi uzeli loptu i prolazili po tri, četiri naša igrača. Bili smo premekani, bez energije, komunikacije i pozitivnog stava. Govor tijela je bio očajan! Međutim, čestitam dečkima što se resetirali na odmoru, drugo poluvrijeme je putokaz kako trebamo dalje igrati.


U treći krug Krimejčani ulaze s težim rasporedom (dva uzastopna gostovanja, kod Rudeša i Dugopolja), iako ni lakši, uz utakmicu više doma, ne jamči ništa.


– Razlike u ligi su male, svaku utakmicu odlučuju detalji. Moramo dobro pogledati ono što smo radili u drugom poluvremenu i nastojati to preslikati na iduće utakmice – rekao je Budicin.