Stari znanac

Prometni recidivist za upravljačem Alfe sa 2,33 promila, usred bijela dana, na Zametu udario u parkirani auto

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Vozačka dozvola mu oduzeta, a ima važeću zabranu



Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila ukupno 149 prometnih prekršaja.


Od tog broja 24 prekršaja se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je 14 prekršaja prekoračenje brzine.


Zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela te 83 ostalih prekršaja.




Najveća brzina od 92 km/h evidentirana je jučer, u 09.50 sati na području Crikvenice. Navedenom brzinom Nissanom je upravljao 38-godišnji vozač na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h. Vozač će biti sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Najveća koncentracija alkohola od 2,34 promila izmjerena je u petak, oko 16 sati, na državnoj cesti 32, na području Parga gdje je policija zaustavila 57-godišnjeg vozača Hyundaija, riječkih registracijskih oznaka.


Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 11.300 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom gdje su vozači bili pod utjecajem alkohola.


Naime, u subotu, oko 13 sati na području Zameta, zatečen je 51-godišnji vozač, recidivist koji je upravljajući Alfom pod utjecajem alkohola od 2,33 promila udario u parkirani Volkswagen.


Tijekom postupanja utvrđeno je da je vozač ima važeću zabranu za upravljanje vozilima “B” kategorije i da upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.


U petak, u 1.30 sati, 31-godišnji vozač upravljao je Opelom pri koncentraciji od 1,56 promila alkohola na području Čavli. Zbog neprilagođene brzine kretanja, udario je u zaštitnu ogradu objekta u vlasništvu 31-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Vozaču je nepravomoćnom presudom nadležnog suda za počinjene prometne prekršaje izrečena novčana kazna u iznosu od 21.200 kuna.


Inače, tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo i 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.