Paljenje božićne dekoracije

Advent: Krk sretno uplovio u sasvim poseban dio godine

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Osim tisuća blještavih lampica i posvud postavljenih prigodnih dekoracija, posljednje tjedne ove godine Krčanima i njihovim posjetiteljima još ljepšim, ugodnijim i toplijim nastojati će učiniti i šaroliki prigodni programi



Ulice, trgovi i parkovi grada Krka zabljesnuli su tijekom ove večeri posebnim sjajem. Na početku prvog prosinačkog vikenda, prigodnom svečanošću paljenja božićne dekoracije upriličenom ovog petka, u ranim večernjim satima na lokalitetu Pod koprivićem (gdje su smještene i adventske kućice s kojih će se narednih tjedana Krčanima nuditi za ovo doba godine tipični gastro specijaliteti) spomenuti otočni grad je sretno uplovio u, barem što se ukupnoga ozračja tiče – sasvim poseban dio godine.

Foto galerija: Advent u Krku: Upaljene lampice Foto: Mladen Trinajstić



Osim tisuća blještavih lampica i posvud postavljenih prigodnih dekoracija, posljednje tjedne ove godine Krčanima i njihovim posjetiteljima još ljepšim, ugodnijim i toplijim nastojati će učiniti i šaroliki prigodni programi objedinjeni u manifestaciji “Advent u Krku”.


Nadja Ibrahimović i Niko Depikolzvane pritisli crveni gumb

Čast paljenja blagdanske rasvjete u cijelom gradu, pritiskom na crveni gumb prigodno postavljen na pozornici u središtu Krka, ovog je puta pripala paru mladih otočnih srednjoškolaca – Nadji Ibrahimović i Niku Depikolzvaneu. Osim što su uspješni polaznici hotelijersko-turističkog smjera krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, spomenuti su ujedno i izvrsni karatisti, članovi krčkog KK Croatia, Nadja aktualna državna prvakinja u svojoj kategoriji, a Niko višestruki osvajač medalja na državnim natjecanjima te nositelj titule trenutno najuspješnijeg mladog karatista u našoj županiji.



Iako je početak “blještećeg i šljaštećeg” perioda donekle pokvarilo promjenjivo, na trenutke i kišovito vrijeme zbog najave jačanja kojeg je za ovaj vikend planirani slijed glazbenih manifestacija djelom morao biti otkazan ili pak odgođen za iduće dane, blagdanski ugođaj u Krku se od danas nedvojbeno posvud vidi i osjeti. Osim svih onih uobičajenih, proteklih godina u adventsko vrijeme već korištenih dekoracija, predstavnici Turističke zajednice tog otočnog grada, lokalne uprave ali i komunalnog društva Vecla čiji su djelatnici danima marljivo postavljali dekoracije, za ovu su prigodu predstavili i više ambijentalnih noviteta, glavnina kojih je koncentrirana u i oko Velikog parka. Valja spomenuti i da su, osim onih u povijesnom središtu Krka, jučer zasvijetlili i također dojmljivo uređeni lokaliteti takozvanih foto-pointova insceniranih na dužobalnim šetnicama, tako i na Portapisani, na Dražici kao i na Ježevcu. Sve u svemu, lijepo je i ugodno ovih dana u večernjim satima prošetati Krkom.