"Manje oružja, manje tragedija"

Građani Gorskog kotara, Kraljevice, Opatije i Raba predali više komada oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Riječ je o četiri puške, jednoj poluautomatskoj puški, jednom pištolju...



Tijekom proteklih deset dana petero građana s područja Gorskog kotara, Kraljevice, Opatije i Raba predalo je policijskim službenicima više komada oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva.


Navedena sredstva, a riječ je o četiri puške, jednoj poluautomatskoj puški, jednom pištolju, dvije puščane cijevi sa zatvaračem, ručnoj bombi i 640 komada raznog streljiva, preuzeli su policijski službenici protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske.


Iz policije se zahvaljuju savjesnim građanima što su se pridružili akciji “Manje oružja-manje tragedija” i dragovoljno predali policiji navedena sredstva pa se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.




Pozivaju i ostale građane koji još uvijek čuvaju ili posjeduju neregistrirano oružje ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez bojazni od sankcija predaju policiji.


Također, građane pozivaju da ni u kom slučaju ne odlažu ovakve i slične opasne predmete u prirodi ili na odlagalištima otpada, kontejnerima i slično jer time ugrožavaju ljudske živote i imovinu.


Apeliraju na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.


Namjera za dragovoljnu predaju može se prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Nakon poziva preuzet će ih na siguran način ovlašteni policijski službenici.


Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a sve dodatne informacije o provedbi Akcije mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.