HKD Sušak

Članovi studija Pole Dance Workout prvi su put upriličili dramsko-plesnu predstavu

Marko Dobrecović

Foto: Mateo Levak

Foto: Mateo Levak

»Pole Christmas is coming to town«



Predstava studija Pole Dance Workout pod naslovom »Pole Christmas is coming to town« izvedena je preksinoć na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.


Članovi studija Pole Dance Workout tom su prigodom prvi put upriličili dramsko-plesnu predstavu koja objedinjuje ples na šipci, različite plesne stilove i dramske elemente. U predstavi božićnog štiha plesači su prikazivali suvremeni ples, MTV, lyrical, ples na štiklama, a najviše pažnje dobivale su vratolomije izvođene na šipci. Članovi studija Pole Dance Workout pokazali su spretnost u tako teškoj disciplini kao što je ples na šipci.


Anika Lorencin Pucić, koja je koreografirala ovu predstavu, navodi da su publici htjeli dočarati ples na šipci u njegovom punom sjaju.




– Htjeli smo prikazati da ples na šipci nije nešto vulgarno, kao što ljudi često misle. Prikazali smo različite vrste plesnih stilova ukomponiranih u ples na šipci, a sve je to pratio dramski zaplet i priča predstave. Ja sam kao koreografkinja jako zadovoljna kako je nastup prošao.


Foto: Mateo Levak


Nisam uspjela vidjeti sve izvedbe, ali jako sam zadovoljna i nadam se da je publika također zadovoljna. Na ovome smo radili mjesec i pol dana, što je jako kratko razdoblje, pogotovo ako pobrojimo izvedbe koje su izvedene na šipci, ali i na parketu. Bilo je to intenzivnih mjesec i pol dana, bilo je ozljeda, mnoge sate smo provodili u dvorani, ali uspjeli smo napraviti sve što smo htjeli, rekla je koreografkinja i jedna od plesačica u studiju Pole Dance Workout Anika Lorencin Pucić.


Vrijedni članovi Pole Dance Workout studija ovu će predstavu reprizirati 17. prosinca u dvorani Filodrammatice, a voditeljica Studija Eda Brnelić dodaje da će nakon uspješne premijere predstave »Pole Christmas is coming to town« Pole Dance Workout nastaviti u smjeru spajanja umijeća plesa na šipci i dramskih elemenata.


– Studio Pole Dance Workout djeluje već desetak godina. Naša okosnica je bavljenje plesom na šipci. Nekada smo prakticirali i jogu, stoga to opet namjeravam ubaciti u program.


U predstavu »Pole Christmas is coming to town« dali smo dramske elemente, što baš nije slučaj na našim nastupima. No, ova je predstava prošla odlično, s dosta pozitivnih kritika, stoga ćemo i u budućnosti raditi takve stvari.


Ovo je važno da se vidi da se ples na šipci može kombinirati s drugim plesnim izričajima i da, sa svim dramskim elementima, to može tvoriti predstavu kao cjelinu, navodi voditeljica Pole Dance Workout studija Eda Brnelić.