
Foto: RTL
Ljepote Gorskog kotara, bogatstvo svoga kraja, kao i svoje kulinarske vještine ovog će tjedna u popularnoj emisiji predstaviti Petra Katalinić, Antonela Rački, Tomislav Mance, Matija Žagar i Ivica Knežević
povezane vijesti
Ovaj tjedan u RTL-ovoj »Večeri za 5 na selu« svoje će specijalitete predstaviti kandidati iz Gorskog kotara: Petra, Antonela, Tomislav, Matija i Ivica. Tko od njih bude najbolji kuhar i domaćin, osvojit će vrijednu nagradu od 7.534 kune, odnosno 1.000 eura, dok će ostali osvojiti utješnu nagradu od 1.507 kuna, odnosno 200 eura.
Petra Katalinić (28) dolazi iz Fužina i voditeljica je obiteljskog pansiona. Mama je šestogodišnje djevojčice i supruga, a turizmom se bavi već pet godina. U kuhanje je zaljubljena od malih nogu, a otac i brat su joj profesionalni kuhari. U »Večeru za 5 na selu« prijavila se kako bi upoznala nove ljude, ali i da potvrdi je li istina što joj njezina obitelj govori da je odlična kuharica.
Antonela Rački (30) dolazi iz Brod Moravica, a radi kao prodavačica na lokalnoj benzinskoj pumpi. U emisiju se prijavila zbog zabave, upoznavanja novih ljudi i iskustava. Bila je i u kvizu »Dođi, pogodi i osvoji«. Udana je i ima sina, a za sebe kaže da je vesela, zabavna, vedra i komunikativna. Omiljeno jelo joj je musaka, a najčešće kuha variva i preferira domaću kuhinju.
Tomislav Mance (33) dolazi iz Brod Moravica i tehničar je za elektrostrojarstvo te vlasnik kafića i iznajmljivač quadova. U emisiju se prijavio zbog upoznavanja novih ljudi i novih iskustava, ali i kako bi promovirao svoj rodni kraj za koji smatra da nije dovoljno zastupljen na malim ekranima. Najčešće kuha mesna jela, dok je njegovo omiljeno jelo kotlovina. Pobjeda u showu mu nije bitna.
Matija Žagar (31) dolazi iz Polana kraj Delnica, suprug je i otac dvoje djece te tehničar za telekomunikacije. U emisiju se odavno želio prijaviti, prvenstveno zbog druženja i zbog toga što želi pokazati bogatstvo svoga kraja kao i kulinarske vještine. Obožava kuhati gulaš, preferira kontinentalnu kuhinju, a omiljeno jelo mu je teletina pod pekom.
Ivica Knežević (66), umirovljenik je i bivši gradonačelnik Delnica u dva mandata, a porijeklom je iz Šibenika. U slobodno vrijeme radi domaću rakiju, skulpture u drvetu, a pjeva te piše poeziju i prozu. Nije mogao odvojiti jedno omiljeno jelo pa su se na listi našle orade na gradele, tvrdi sir i janjetina, a kuhinju koju preferira je mediteranska i lokalna goranska.