Elitni agenti

FOTO U Opatiji se snima američka serija FBI International, Volosko glumi gradić u Grčkoj

Aleksandra Kućel Ilić

S prošlogodišnjeg seta serije FBI International u Voloskom / Foto Sergej Drechsler

S prošlogodišnjeg seta serije FBI International u Voloskom / Foto Sergej Drechsler

Okosnicu serije, koja se od rujna prošle godine prikazuje na kanalu CBS, čini međunarodni tim elitnih agenata FBI-a čiji je stožer smješten u Budimpešti



Tri, dva, jedan – snima se! Uzbudljiv dan bio je u Voloskom koje je za potrebe snimanja američke serije imalo priliku »odglumiti« gradić uz more u Grčkoj.


Foto galerija: Snimanje serije FBI International u Voloskom Foto: Sergej Drechsler


U ranim poslijepodnevnim satima, nakon što su već ranije parkiralište uz vaterpolo plato zauzela brojna vozila s potrebnom opremom, a u improviziranim šatorima statisti se pripremali za snimanje kadrova, osiguranje je zamolilo šetače i goste u obližnjim kafićima i restoranima da nakratko ostanu gdje jesu kako im ne bi neplanirano »uletjeli u snimku«.





Kontrolu nad ulaskom vozila u smjeru vološćanskog Mandraća obavljali su zaštitari, jer snimala se druga sezona američke kriminalističke serije »FBI International« u produkciji CBS-a.



Turistička atrakcija


Snimanje materijala o FBI-u i protagonistima koji dobivaju naklonost publike diljem svijeta danas je u Voloskom, po vremenskim uvjetima koji su bili kao stvoreni za uprizorenje sunčane Grčke, proteklo u organizaciji dubrovačke tvrtke Ambasada studio.



Lijepa vila uz more na Supilovoj obali postala je nakratko arheološka škola u Grčkoj, postavljene su zanimljive kulise koje su izazvale pažnju prolaznika, a svi su natpisi koji su ušli u kadrove, i to ne samo putokazi već i oznake na kantama za smeće, napisani grčkim slovima, baš kao i registarske oznake na terencu koji je sudjelovao u akciji i koji je vozila jedna od glumica sa seta serije »FBI International«.



Producenti spomenute serije imali su danas i nekih posebnih zahtjeva, pa su tako, primjerice, željeli privremeno zatvoriti obližnji kiosk sa sladoledom, no na kraju, kako se čini, planirane scene, za koje su koristili i dron, uspjeli su snimiti i uz postojeće okruženje koje je doista bilo bajkovito i prava pozivnica i za druge zainteresirane snimateljske ekipe.



Volosko se u međunarodnim FBI vodama odlično snašlo, a filmaše su sa zanimanjem pratili i mnogobrojni gosti iz ugostiteljskih objekata kojima je sve zajedno bilo i dodatna turistička atrakcija.



Jezik oružja


Glavne uloge u seriji o međunarodnom FBI-u, čiji se agenti u rješavanju problema oslanjaju na inteligenciju, a ne na »jezik oružja«, tumače Luke Kleintank, Heida Reed, Carter Redwood, Vinessa Vidotto i Christiane Paul, a pojavljuju se i glumci iz ostalih FBI serija.



Prema dostupnim podacima, riječ je o seriji koja se prikazuje na kanalu CBS od sredine rujna prošle godine.



Okosnicu serije čini međunarodni tim elitnih agenata FBI-a čiji je stožer smješten u Budimpešti.



Pred milijunskim gledateljstvom sada će se naći i Volosko, s malo grčkoga šarma, te puno neodoljive fotogeničnosti.