Vaterpolski spektakl

FOTO Nova momčad Primorja EB se predstavila pod reflektorima otvorenog bazena Kantrida

Valentina Prokić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Vidjelo se iz naših dvoboja da mladi igrači grizu, željni su dokazivanja i mislim da će napraviti dobar posao ove sezone, rekao je zlatni reprezentativac Andrija Bašić



Službenim predstavljanjem u predivnoj atmosferi otvorenog bazena Kantrida vaterpolisti Primorja EB obilježili su ulazak u novu, izazovnu sezonu.


Sedmodnevni boravak njemačkog prvaka WASPO98 Hannovera, koji je u Rijeku stigao na pripreme, iskorišten je za ono što najviše nedostaje – uigravanje.


Foto galerija: Predstavljanje nove momčadi Primorja EB Foto: Mateo Levak


Tako su brojni Riječani, koji su se okupili na tribini, mogli uživati u prijateljskom dvoboju Primorjaša i šeste momčadi europske Lige prvaka.




Njemačka momčad zasigurno nije očekivala baš toliko svjetla reflektora na Kantridi, ali spremno su uskočili u svoju ulogu u predstavljanju mlade, pojačane iskustvom i to dvojice bivših igrača WASPO98 Hannovera u riječkoj momčadi.



– Hvala WASPO98 Hannoveru što su došli u Rijeku i odradili dio priprema s nama. Momčad koja igra Ligu prvaka dobro je došla našim dečkima, posebno mlađima, koji još nisu imali prilike odmjeriti snage s takvim igračima.


Zasluga je to Petra Muslima i Darka Brguljana, koji su tamo igrali. Što se momčadi tiče, sigurno je da uz nove igrače očekujemo iskorak u kvaliteti ove sezone.


Nadamo se da nećemo iznevjeriti našu publiku, navijače koji su nam uvijek do sada pružali podršku – rekao je trener Primorja EB Igor Hinić.



Tin Brubnjak, predvodit će riječku momčad kao kapetan u novoj sezoni.


– Siguran sam da ćemo ove sezone napraviti više, ali najvažnije je sada na početku da se dobro uigramo u prvim utakmicama.


Lani nam je nedostajalo malo iskustva, bili smo malo premladi, ali sada smo godinu stariji i iskusniji, a dobili smo i pojačanja s iskustvom.


Siguran sam da ćemo više napraviti u odnosu na ranije – odlučno je poručio Brubnjak u svoje i ime svojih suigrača.



Nova momčad


I dok samozatajni predsjednik Primorja EB Samir Barać nije htio govoriti, rekavši kako on ne igra, sportski direktor WASPO98 Hannovera Michael Skibba s radošću je prihvatio priliku da podijeli oduševljenje boravkom u Rijeci.



– Ovo je sjajno, izuzetno cijenimo pomoć Bobana i Igora i drago nam je što smo došli. Prve dane vrijeme je bilo katastrofa, ali ove zadnje dane uživamo.


Čak smo imali priliku ići na izlet brodom, koji nam je organizirao Petar Muslim. Kompleks bazena je predivan i stvarno imamo dobre uvjete.


 


Nama je ovaj dolazak izuzetno bio važan jer imamo novu momčad. Čak sedam igrača je otišlo, tako da smo doveli nove. Osim uigravanja u bazenu, jer ovo je zapravo prva prilika da smo kompletni, boravak ovdje nam je važan u smislu upoznavanja, svojevrsni “team building”.


Igrači imaju priliku za druženje. Krajem listopada nam počinje domaće prvenstvo, zatim nam slijedi Superkup, a nakon toga i Liga prvaka.


Što se ambicija tiče, bez obzira na promjene, igrači žele osvojiti sve u Njemačkoj, a za Ligu prvaka ćemo vidjeti – rekao je Skibba.



Nakon EP-a u Splitu njemačkom se prvaku priključio i hrvatski reprezentativac Andrija Bašić, koji će tako zaigrati s još dvojicom hrvatskih vaterpolista Lukom Lozinom i Markom Macanom.


– Primorje EB je odlična momčad, a s Darkom i Petrom će biti još bolji. Igor Hinić je odličan trener, a Primorje EB ima sjajnu Školu vaterpola te rade odličan posao u prijelazu mladih igrača iz škole u seniorsku momčad.


Vidjelo se iz naših dvoboja da mladi igrači grizu, željni su dokazivanja i mislim da će napraviti dobar posao ove sezone.


Namučili su nas ove dane, ali doista dobro treniramo i mi, i oni – rekao je zlatni Bašić, koji se upravo na Kantridi prvi put priključio svojoj novoj momčadi WASPO98 Hannoveru.



– Momčad je izmijenjena, ali ciljevi ostaju isti, osvojiti sve trofeje u Njemačkoj te se plasirati na Final 8 Lige prvaka. Grupa je teška, ali sve je moguće.


Upoznajemo se još međusobno, ali ekipa je super i drago mi je da smo se upravo svi našli u Rijeci, na poznatom terenu – zaključio je Andrija Bašić.



Iako Bašić još nije bio u Njemačkoj, prijelaz će biti utoliko lakši, što u njemačkoj ekipi ima nekoliko “domaćih” igrača.


Uz Lozinu, također novaka u ekipi, tu je već iskusan “Njemac” Marko Macan, a najiskusniji je kapetan Aleksandar Radović iz Crne Gore, koji je u WASPO98 Hannoveru osmu godinu.



– Hvala Primorju na gostoprimstvu. Lijepo je doći igrati s prijateljima u Rijeci s momčadi koju predvodi Hinić, vrhunski trener. Ekipa im je s pojačanjima dobila na kvaliteti i to će pokazati u prvenstvu.


Nama je ovo početak priprema, jer smo tek tu postali kompletni, dobro izgledamo i ciljamo na obranu titule te dobre rezultate u Ligi prvaka – poručio je Aleksandar Radović.



Zahvala


– Znamo svi što Njemačka znači, kada je u pitanju sigurnost i ugodan život. Doma je uvijek doma, no moramo igrati.


Klub ima kontiunirane rezultate, ali i reprezentativni i klupski vaterpolo još dosta zaostaje za svjetskim vrhom. No, ima puno prostora za napredak – dodao je Marko Macan njemačko-hrvatskoj priči.



Same riječi hvale za uvjete i gostoprimstvo imao je i pomoćni trener WASPO98 Hannovera Predrag Jokić, koji vodi momčad u Rijeci.


– Imamo samo riječi hvale. Doista hvala svima u Primorju EB na pozivu i prilici da dođemo. Obzirom da smo promijenili momčad, ovo nam je dobro došlo i za treniranje i za upoznavanje.


Riječka ekipa je stvarno dobra, dobili su dodatnu težinu s Petrom i s Darkom te su nam izvrsni sparing partneri u ovom dijelu priprema – komentirao je Jokić.



Predsjednik Barać uoči prijateljskog dvoboja s Njemacima uručio je zahvalnicu predsjedniku WASPO98 Hannovera Berndu Seidenstickeru te zlatnom Andriji Bašiću.


Publika je uživala u dvoboju i nema sumnje da je Primorjašima, koji sezonu otvaraju predstojećeg vikenda prvim turnirom A1 regionalne lige, itekako dobro došlo odmjeravanje snage s klubom koji je tri puta bio prvak Njemačke, sedam puta osvajač Kupa i šest puta pobjednik Superkupa.



Primorje EB


Ivan Mauro Čubranić (g)


Roko Vuković


Kas Te Riele


Jaša Kadivec


Tin Brubnjak


Darko Brguljan


Niko Čubranić


Karlo Babić


Kaan Oguzcan


Petar Muslim


Fabio Crippa


Viktor Tončinić


Borna Duvnjak Starčević (g)


Gabrijel Burburan


Luka Babić


Luka Tomić


Dominik Abramović


Lucijan Dujmić


Mauro Dipić


Trener: Igor Hinić


Pomoćni trener: Boban Voštić