Dokvalifikacije U-21

Igor Bišćan dobro zna da neće biti jednostavno u uzvratu: “U Vejleu nas čeka paklen posao, ali u stanju smo izboriti EURO”

Portal Novi list

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Dobro ćemo sve ovo izanalizirati, u Danskoj će utakmica vjerojatno biti slična ovoj - bit će to paklen posao i čeka nas iznimno težak uzvrat - rekao je Igor Bišćan



PULA Igor Bišćan, izbornik mlade reprezentacije Hrvatske, nije mogao biti u potpunosti zadovoljan igrom i rezultatom nakon minimalne pobjede nad Danskom u prvoj od dvije izlučne kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO.


– Jako zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, bili smo prisiljeni biti u gustome bloku. No utakmica se otvorila u smjeru koji smo samo mogli poželjeti. U svakom slučaju, neugodni su, kvalitetni, ne dopustaju ti da dišeš, mi u šesnaestercu ponekad nismo bili dovoljno rezolutni da bolje reagiramo… Danci su tvrdi, skoro kao Belgija, sad su prvi put primili dva gola i čeka nas težak uzvrat u Vejleu. Ali dečki su od prvog dana pokazali dovoljnu razinu karaktera i mentaliteta, a to će sigurno pokazati i tamo. Mi smo sami sebi zakomplicirali život, ali dečki – osim onog prvog poluvremena s Finskom – su bili sjajni, ne može im se ništa zamjeriti. Mi smo u stanju otići u Dansku i izboriti EURO. Što se Biuka tiče, htio sam ga imati u igru, međutim Šego je stvarno bio izvrstan na toj poziciji i odradio je lavovski dio posla. Biuk je svoju priliku također stvarno iskoristio jako dobro i bitno je da imamo takvu mogućnost izmjena. Dobro ćemo sve ovo izanalizirati, u Danskoj će utakmica vjerojatno biti slična ovoj – bit će to paklen posao i čeka nas iznimno težak uzvrat – rekao je Igor Bišćan nakon utakmice.