Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta upisale i drugi poraz na otvaranju sezone, Pločanke su bile prejake za Riječanke

Igor Duvnjak

Maja Visković/Foto V. KARUZA

Maja Visković/Foto V. KARUZA

Povratnice u Prvu ligu nisu znale ni mogle zaustaviti efikasne nalete Dalmatinke koja im je nadomak isteka tri četvrtine utakmice »isporučila« već 23 gola kojima je otvarala put prema osvajanju bodova

Dalmatinka – Zamet 32:25




 PLOČE  Utakmica 2. kola Prve hrvatske lige rukometašica: Dalmatinka – Zamet 32:25 (15:8). Dvorana u Pločama.


DALMATINKA: Vugdelija, Gustin 4, Galov, G. Zelić, Lovrić 2, Jerković 1, A. Zelić 7 (7), Bule 9, Žderić 4, Ena Barbir, Oršulić 1, Burđelez 1, Žderić, Ema Barbir 1, Tolj 2, Vlatka Jelčić.


ZAMET: Mraković, Troskot, Plahinek 4, N. Budić 2, Mršić 1, Nekić 3, J. Budić, Tabar 6 (2), Pleša, Pleše 1, Možetić, Jukan 1, Visković 6 (1), Vrkljan 1.




Isključenja: Dalmatinka 10, Zamet 16 minuta. Sedmerci: Dalmatinka 7 (7), Zamet 6 (3).


Obilna kiša je nekima itekako napunila vodom podrumske prostorije, prokišnjavalo je na sve strane tako i u Pločama u obrani mlade ekipe rukometašica Zameta. Povratnice u Prvu ligu nisu znale ni mogle zaustaviti efikasne nalete Dalmatinke koja im je nadomak isteka tri četvrtine utakmice »isporučila« već 23 gola kojima je otvarala put prema osvajanju bodova. Na koncu su gošće praznih ruku i pune mreže otišle iz Ploča.


Zamećanke su efikasnim napadom održavale korak zaostajući uglavnom za dva-tri koraka. Približavanjem odlaska na odmor suzili su se prolazi kroz zonu Dalmatinki što se naravno osjetilo i na kretanju rezultata. U posljednjih desetak minuta poluvremena igračice gostujućeg trenera Drage Žiljaka su uspjele poentirati tek dva puta za razliku od znatno efikasnijih suparnica koje su time prednost od 9:6 iz 20. minute do »okretišta« uspjele povećati na čak sedam golova razlike – 15:8. Bila je to itekako ozbiljna najava konačnog raspleta, uoči nastavka u kojem je riječki sastav bezuspješno pokušavao ostvariti veliki preokret.


Nije naime jenjavao reful za refulom Dalmatinke, koja je tako u 41. minuti odmaknula na 21:12 odagnavši svaku dvojbu o tome kome će pripasti bodovi. U preostalom razdoblju igre Pločanke su čuvale prednost u nadmetanju gdje je neizvjesno bilo tek s koliko će golova razlike pobijediti.