Pripremne utakmice

Košarkaši DepoLink Škrljeva upisali dva poraza u Italiji, trojac nije igrao zbog ozljeda

Katarina Blažević

Damir Rajković/S. DRECHSLER

Damir Rajković/S. DRECHSLER

Ono što žalosti je što ni u jednoj utakmici nismo bili kompletni - rekao je trener Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva vratili su se s turnira u talijanskom Lignanu, gdje su u dvije prijateljske utakmice s talijanskim drugoligašima upisali dva poraza. U obje utakmice mlada je momčad Škrljeva dobro ušla te je vodila veći dio prvog poluvremena, ali na kraju je Rimini u prvom susretu slavio 91:69, dok je domaćin Gesteco Cividale bio bolji 77:67. Trener Damir Rajković na ovom turniru nije uspio isprobati cijelu ekipu s obzirom na to da zbog problema s ozljedama nisu zaigrali Svoboda, Obukwelu i Bešić.


– Sve utakmice su poslužile svrsi, imamo novu momčad s mladim igračima te nam je cilj bio da ih što prije približimo seniorskoj košarci. Ono što žalosti je što ni u jednoj utakmici nismo bili kompletni. Obukwelu je imao problema s petom i tek se jučer priključio treninzima, Bešić je isto tek jučer ušao u trening, Svoboda nam nije mogao poslužiti zbog istegnuća kvadricepsa, a Rajčić je imao neke pehove s ozljedama na turniru, ali sada je sve OK. Sve su to neki sitni problemi u pripremnom razdoblju, ali dobili smo konture, zadatke koje igrači trebaju obavljati i mislim da smo to odradili na najbolji mogući način. Rotacija nam je jedino definitivno nedostajala – kaže trener DepoLink Škrljeva Damir Rajković, koji još uvijek neće moći računati ni na Roberta Kujundžića.


Nakon ozljede prednjeg križnog ligamenta, koju je zadobio još u veljači u dresu Šibenke, Kujundžić će moći početi trenirati s kontaktom tek od 1. studenoga.




– Pobjede nam nedostaju, ali zadovoljstvo nakon ovih pripremnih utakmica mora postojati. Ova mlada ekipa može biti samo bolja i nadam se da ćemo rasti iz treninga u trening.


Zelenima u subotu slijedi nova pripremna utakmica kod Trsta, dok će potom snage odmjeriti i s domaćim prvoligašima Stojom i Kvarnerom 2010.