Važ je naš!

Na današnji dan prije više od 40 godina Rijeka je u Beogradu osvojila dva Kupa Jugoslavije, svoje prve nacionalne trofeje

Portal Novi list

Zvjezdan Radin, kapetan Rijeke, s trofejom

Zvjezdan Radin, kapetan Rijeke, s trofejom



RIJEKA Na današnji dan prije više od 40 godina nogometaši Rijeke osvojili su svoje prve nacionalne trofeje – dva Kupa Jugoslavije, odnosno Kupa Maršala Tita. Bijeli su u svojem prvom beogradskom finalu Kupa igrali protiv Trepče. Bilo je to 1978. godine. Milan Radović postigao je u 91. minute jedini pogodak i izazao veliko slavlje među navijačima Rijeke na stadionu Crvene zvezde, ali i brojnim navijačima u Rijeci i okolici koji su kasnije priredili pravi doček svojim ljubimcima. Tada je nastala navijačka krilatica “Važ je naš!”


Rijeka je godinu dana kasnije obranila naslov osvajača Kupa. Ovoga puta u finalu je igrala protiv Partizana. Igrale su se dvije utakmice. Prva na Kantridi završila je 2:1 za Rijeku, pogotke su postigli Curkov i Bursać. U beogradskom uzvratu na stadionu JNA bilo je 0:0, a kapetan bijelih Zvjezdan Radin je i druge godine zaredom na doček ispred hotela Bonavija donio pokal namijenjen osvajaču Kupa.